用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南(金巴倫道)AM vs迦南(富榮)AM=>應該點揀? ...
go

迦南(金巴倫道)AM vs迦南(富榮)AM=>應該點揀? [複製鏈接]

迦南(金巴倫道)AM :正校,不知道對再戰K1幫助會否大一點? 有戶外,但它不保證一定升到K1...

迦南(富榮)AM :保證一定升到K1但沒有戶外

請問該如何決擇? 可否給點意見? Thanks!
   0    0    0    0

既然同屬迦南, 課程係一樣的, 咁就應選最近屋企的一間.

梗係揀近自己的學校la, 既然係同一間機構。咁細個要搭校巴, 始終唔係好放心
同埋有無得升k1都係一個好大考慮, 而家lee個時代, 好難搵學校, 起碼有個backup 第日無咁心煩

迦南(金巴倫道)戶外, 有好處小朋友可以有大地方玩,安全, 及校車是直接入學校上落.
我兒有讀幼兒班,收的你讀一定收你讀k1, 學期中先問你是否升k1, 收完現在幼兒班,有學位余先收街小朋友.

以我所知迦南(金巴倫道)係最好口碑, 雖然同一辦學團體, 但其他分校都有唔同, 好似Hung Hom分校就麻麻地
Tomorrow is better

BB成長期 發表於 12-6-4 13:55
每人想不同, 當然仍有關人事問題, 因樓主是問(金巴倫同富榮), 你問我....再選一次我會選近的一間, 學費, 校 ...

唔好意思, 小囡只有金巴倫道收,雖然我唔 like 佢要坐校車但也冇其他選擇, 呢個 '(金巴倫網看....有交帶的xxx) ' 係邊到可以睇呢?

‹ 上一主題|下一主題