用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教中心幼稚園 九龍塘 - 基督教中心幼稚園 - 有無媽媽會2012年入讀K呀! ...
go

九龍塘 - 基督教中心幼稚園 - 有無媽媽會2012年入讀K呀! [複製鏈接]

基督教中心幼稚園
九龍九龍塘窩打老道103號地下

可以開個幼稚園一覽嗎?

有無媽媽會2012年入讀K呀!

3    0    0    0

贊成呀﹗開個幼稚園一覽, 方便大家溝通呀

回復 Tigerpooh 的帖子

但不知在那加呀!!

你都讀嗎??

係呀, 而家都在這裡讀緊pn

nice to meet u

出年會升K嗎??我個女考到K AM已比留位費..但仲未決定讀不讀呀!! 可以講下學校比我知嗎??

係呀, 直升k1架。  你有其他學校offer仲諗緊?  仲有邊間考慮呢?

這兒的校長、老師、校工都好好人, 好有愛心, 小朋友返學開心,有2個net老師(真係鬼婆, 唔係indian果d)同埋國語老師。雜費唔多, 上學期收左~$1200包晒所有書簿雜費小食費了, 下學期收左$1300, 無其他錢要比了

我得LEE間AM Offer..其他2間pm Offer...另外幾間Waiting...=.=

你都係AM嗎??? 是否好多PN都會升上AM呀!! 唔知英上上幾耐..同普通話有時耐一星期呀!!!

一個幾人..好多野都好像不太清楚..但我知道這間老師校工全部好好人...好Nice..朋友個仔同女讀都話仔女好開心...學枚..

課程你覺得好嗎??

簽名被屏蔽

回復 kelok 的帖子

Kelok

你K讀這間嗎??

我個仔都讀這間am,大家多d交通下呀!雖然interview有點小插曲,但我相信這間老師係very good!短短的interview已講咗我個仔好多學習上問題,正明有心教!

回復 gisoleung 的帖子

好呀!! 但其實我仲未決定讀不讀呀!!因為之前好多人講學校好...但好想知道更加多呀!

nana1104 發表於 12-2-16 15:13

好呀!! 但其實我仲未決定讀不讀呀!!因為之前好多人講學校好...但好想知道更加多 ...
打過去問:好似話3月訂嘢交書補!

Gisoleung

你都係K AM呀!!!...

nana1104 發表於 12-2-16 17:01

Gisoleung
係呀!K1

Gisoleung我住大角咀..個女要坐校車呀!你呢?? 你覺得學校好嗎???

nana1104 發表於 12-2-16 17:19

Gisoleung我住大角咀..個女要坐校車呀!你呢?? 你覺得學校好嗎???
我個仔都係要坐校車,我唔同呀!我得2選1!選咗基督教中心!

Gisoleung

我都係得這間AM offer..LEE 間個個都話老師好....我上網看過有這資料

著重兩文三語,以英語、普通話及廣東話教學。按照兒童身心發展及六大範疇作為基礎,強調其綜合性,並以幼兒的生活經驗作為出發點,把不同學習範疇的活動整合起來,同時運用各小分題與大主題的脈絡連繫,依據孩子的興趣而增加、伸縮,並配合幼小銜接。

以兒童為中心,採用「活動教學」、「主題教學」及「專題研習」,並以「螺旋進度」形式進行教學。因應兒童的發展能力,利用趣味性及多元化的活動及透過參觀及探訪,滿足兒童的好奇心及探索精神,讓兒童在愉快的氣氛下從遊戲中學習。

以簡明的評量表、觀察及事件記錄,協助老師多方面了解幼兒的發展,從而檢討教學方法,以及為幼兒訂定更完善的學習計劃。 評量和記錄的內容更是與家長溝通的重要資料,幫助家長了解孩子的潛能及學習情況。

http://www.chsc.hk/kindergarten/

多謝你的資料呀!因為我仔係細b,又係觀察型!希望老師的愛心能令佢專注到!反而想知英文課同普通話課會否日日上!如果唔係要同佢補英文囉!

而家pn師生比例就1:8 (pm 班), 但好似話k1的比例唔會咁少, 但實質幾多就唔知了。 而家english & 國語class唔係日日有, 好似一星期兩三次。但已經教左A-N了, 應該下學期完前會學晒26個字母了。

Gisoleung

我只係想知道更多這校資料..因為都是大家心肝寶貝讀書地方..^.^
‹ 上一主題|下一主題