用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 請問有冇K1F的同學仔?
go

請問有冇K1F的同學仔? [複製鏈接]

HELLO, 我係小兔組既俊熹...多多指教 @@
   0    0    0    0

Hi, 囝囝(昭昭)都係小免組。多多指教!

HI . 昭昭 @@...唔知係坐近邊個位呢 ? 老師叫我熹熹 @@ 我坐係中間小小背住老師.. 近小羊組張枱架!

原帖由 小寶媽08 於 11-9-15 16:35 發表
HI . 昭昭 @@...唔知係坐近邊個位呢 ? 老師叫我熹熹 @@ 我坐係中間小小背住老師.. 近小羊組張枱架!

我應該知,熹熹好高大!昭昭坐近門口第一個、面向窗架

係我喇 @@ 熹熹個樣同BK幅相差唔多. 所以好易認 到@@

昭昭返學點? 開唔開心呀? 熹熹話返學好開心@@老師有冇打比你講返學情況.. ?我只收過2次電話...期待第3次@@

So far 同張老師傾個二次,不過一次係我找她的!
昭昭頭二曰上校車都有喊,依家好好多,希望佢快啲投入新學校的生活!
BTW, 我見溫習冊有普通話,熹熹有無同你講呀?
我問囝囝,佢答得似有似無:(

原帖由 ewong1 於 11-9-15 17:15 發表
昭昭頭二曰上校車都有喊,依家好好多,希望佢快啲投入新學校的生活!
我問囝囝,佢答得似有似無:( ...

熹熹 OK呀! 自己搭校車好開心@@
我沈晚都有問佢..但佢答我冇教==" 可能老師講左佢都唔明! 你有冇參加課外活動 ?

無呀,因撞正午睡時間,可能下學期先參加!

原帖由 ewong1 於 11-9-15 17:57 發表
無呀,因撞正午睡時間,可能下學期先參加!

你囝就乖啦...我囝好多時都唔訓午睡! 晚上9.00訓覺到 7.00 起身 @@
你係咪全職媽媽?

9點上床,very good!
唔係呀!我係working mom

ME ALSO WORKING MAMA..

我個仔都係K1F, 佢最鍾意郭老師!

原帖由 ewong1 於 11-9-15 17:15 發表
我問囝囝,佢答得似有似無:( ...
一星期得1堂,點會咁快識講,比多D隻碟佢聽啦~

回復 1# 百厭豬 的帖子

現在好D啦`熹熹識唱普通話歌喇...

有時叫佢用普通話讀....爸爸, 媽媽. 哥哥......之類....都okay 喇@@

回復 14# 小寶媽08 的帖子

你仔仔識唱普通話歌 ? 好叻囡.
阿囡最近唱..唔知乜野歌. 我聽唔出.係普通話定當係 bb 話.

回覆 1# kmmum 的文章

哈哈..亞仔唱..老師早上好..同學早上好...果首...好搞笑

而學校D英文歌佢都好鐘意唱啊@@..我都開始教佢唱 merry x'mas 喇@@

上次去旅行都沒有與各位同學仔相認..

如有興趣: 請add 我facebook繼續交流!

[email protected]

回復 16# 小寶媽08 的帖子

我囡囡都識唱普通話. 就是'男...孩子... 女孩子...大家都是好孩子'
但個'好' <-卻唱了廣東話.
‹ 上一主題|下一主題