用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 有冇11月12月細B考到學之園K1架?
go

有冇11月12月細B考到學之園K1架? [複製鏈接]

家中有個超細B,煩惱中....
希望大家可意分享一下!!
   0    0    0    0

回復 1# otin 的帖子

Based on my conversation with the school management a few months ago, they don't accept application of small B now.

Please call the school for the latest information.

其實而家做細B不著數哩...
數年後輪到小學選學生...也要面對多一次現實~
做大仔大女反而可能小朋友自信心更強...
學習基礎更加好!!!

我女是11月細女...
上年考K1都沒有被LH取錄...(雖然哥哥也是LH學生)
雖然後來有其他學校收了她今年讀K1...
但想清楚後...還是決定讓她在LH讀PN...
現在她在PN讀得很開心...適應也很好哩~

原帖由 siuyi 於 11-9-6 11:10 發表
其實而家做細B不著數哩...
數年後輪到小學選學生...也要面對多一次現實~
做大仔大女反而可能小朋友自信心更強...
學習基礎更加好!!!

我女是11月細女...
上年考K1都沒有被LH取錄...(雖然哥哥也是LH學生)
雖然後來有 ...

兄弟姊妹不是必收嗎?
哥哥已畢業 OR 還在LH 讀書?

你細女考K1沒有被LH取錄,
後來才考PN, 那麼可以直升K1, 對嗎?

小朋友讀那一間LH?

我大女現在讀LH at HL K2
細女今年考2012/2013 k1
因細女係10月細b, 都擔心唔收....

哥哥剛畢業~
沒錯...
我女係考K1時未被取錄...
再考PN才被取錄...
讀了PN就可以直升讀K1~

我們是LV的LH~

原帖由 loksumyan 於 11-9-6 12:28 發表

兄弟姊妹不是必收嗎?
哥哥已畢業 OR 還在LH 讀書?

你細女考K1沒有被LH取錄,
後來才考PN, 那麼可以直升K1, 對嗎?

小朋友讀那一間LH?

我大女現在讀LH at HL K2
細女今年考2012/2013 k1
因細女係10月細b, 都擔心唔 ...

回覆:有冇11月12月細B考到學之園K1架?

My daughter was nov girl, just admitted to LH am cantonese English class. She was waiting list before.

乜佢地唔係話唔會interview D 細b咩?咁要等睇下有無機會插班定係點?唔係好明添可唔可以再解釋一下?謝謝!

ekhc 的帖子

LH will not consider small b for PN class, but will definately consider for k1 and above. Small B cannot start in Aug for PN as they are below two years old and the school will not hold the vacancy for small b for less revenue. I think its reasonable.

我個仔12/2010出世。啱啱知道收左英普下午班

‹ 上一主題|下一主題