用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2011-2012 IK2F [複製鏈接]

今年9月IK2F 的家長,一齊上來認識吓!朗朗是IK1L 升上來的,是大仔,1月出世,在家冇時停,最愛講嘢!
   2    0    0    0

原帖由 LHKHMum 於 11-7-7 23:48 發表
今年9月IK2F 的家長,一齊上來認識吓!朗朗是IK1L 升上來的,是大仔,1月出世,在家冇時停,最愛講嘢!

Hi, 我係Hanah's Daddy, 我囡囡將於9月升讀IK2F 全日班, Hanah 是IK1H升上來的, 10月細女, 多多指教!

好似唔多同班同學的家長上BK呢!我29日的家長會要返工來不到,不過爸爸會去,希望到時可以多d認識你們啦!唔之全日班的爸媽係咪多數係雙職家長呢?

我忘記了, 開學前家長要唔要返學校一次, 好似K1時, 聴老師講下開學細節

要呀!係8月29日(一)6:30pm,那天我要返工呢唔到,只有朗朗爸會到!真可惜,識唔到d家長,如果你們會去,可以推介下d家長上BK呢度嗎?咁我們可以互相交流下小朋友在學校的情況。

原帖由 LHKHMum 於 11-7-7 23:48 發表

我喺Ernest爸爸,同郎郎是同班,9月ernest都是IK2F,看有冇檄會碰面!

原帖由 LHKHMum 於 11-8-23 22:08 發表
要呀!係8月29日(一)6:30pm,那天我要返工呢唔到,只有朗朗爸會到!真可惜,識唔到d家長,如果你們會去,可以推介下d家長上BK呢度嗎?咁我們可以互相交流下小朋友在學校的情況。 ...

今日第一日返全日, 唔知小朋友習慣在學校

朗朗話他每日吃完飯,刷過牙後便睡覺,似乎咁早瞓又得wor,平日在屋企唔願瞓,一定要玩到好累冇曬電才肯瞓,重有他話個個同學都乖咁吃飯,唉,在家就吃over 1個鐘都食唔完,在學校真係好好多。朗朗係giraffe仔,同組有ernest ,希望他們全日班的同學仔可以快d熟絡,個個都係好朋友就好啦!
Ernest 爸,朗朗好攪笑,他有complaint 你個仔上年上堂唔乖,成日同同學傾計,但茶實他自己都有,重有他話ernest 食飯真係好快,快過他!你嗰仔鐘唔鐘意講其他同學仔d曳曳野,朗朗好鐘意講其他同學的嘢,自己的就唔講,如果係咁,我們多d交流,咪可以知多d他們在學校的嘢

回覆 1# LHKHMum 的文章

Ernest返黎沒講其他同學仔D故事; 我同太太問吓佢同邊個好朋友, 學校有咩玩等。坦白講, 過去—年, 我同太太比較忙,好多事情透過見家長先知,所以Ernest可以做到學校要求、開心已經足夠
‹ 上一主題|下一主題