用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 唉...今日荔天面試
go

唉...今日荔天面試 [複製鏈接]

亞囡病咗, 已不是狀態...佢又驚驚青青咁...仲答老師, 麻麻地鍾意間學校...見到校長, 又唔知佢係咩水, 今次都
   0    0    0    0

回復 1# win_bb 的帖子

有幾位家長己接到取錄通知了.

真的?  我都覺得亞囡應該唔得, 咁你呢?

原帖由 greenling 於 11-6-18 22:48 發表

當然無份啦!  我囡囡表現尚算OK.
但我想荔天簡人會簡第一志願果批.  
我不是放荔天在第一志願, 咁你呢?

我都不是放第一志願...咁你地有冇見到校長呀???
我地見到校長, 打咗個突...因為唔知佢係咩水, 突然問問吓走出嚟...

原帖由 greenling 於 11-6-18 22:53 發表
當然無份啦!  我囡囡表現尚算OK.
但我想荔天簡人會簡第一志願果批.  
我不是放荔天在第一志願, 咁你呢?

我地見唔到校長呀 !  見我地果位女老師應該係主任.  上次交FORM 時佢講過.
咁你現在有咩學校叩門成功架?

我地見到校長...但把握唔到機會, 因為老師問我同亞囡, 知唔知呢個係邊個...我覺得好奇怪, 我點會識佢地d人呢? 原來係校長, 但當時已兜唔返轉頭了...冇辨法, 我見過校長d相, 但未見過真人, 原來好後生的...
我仲有叩瑪小, but我仲未收到通知in  

原帖由 greenling 於 11-6-18 23:02 發表
我地見唔到校長呀 !  見我地果位女老師應該係主任.  上次交FORM 時佢講過.
咁你現在有咩學校叩門成功架?

唔好咸啦!  我其實都唔知校長係邊個, 我想當時我都會同你一樣. 咁你派位係邊間呀 ?

瑪小我收到信TUE IN.  你係咪第一願簡瑪小?

原帖由 win_bb 於 11-6-18 23:08 發表
我地見到校長...但把握唔到機會, 因為老師問我同亞囡, 知唔知呢個係邊個...我覺得好奇怪, 我點會識佢地d人呢? 原來係校長, 但當時已兜唔返轉頭了...冇辨法, 我見過校長d相, 但未見過真人, 原來好後生的...
我仲有叩 ...

瑪小係第一志願, 我地派咗善導...咁你簡邊間第一呢?
加油!  希望你入到瑪小.  

原帖由 greenling 於 11-6-18 23:13 發表
唔好咸啦!  我其實都唔知校長係邊個, 我想當時我都會同你一樣. 咁你派位係邊間呀 ?

瑪小我收到信TUE IN.  你係咪第一願簡瑪小?

謝謝我都好想瑪小叩門成功.
我第一志願簡瑪小.  派咗一間無簡過架學校深官.  宜家有聖安德烈收咗.
如你簡瑪小第一, 應該會有得見.  可能星期一會收到信INTERVIEW.  你可以打問下.
我都希望你快D收信, 一齊係瑪小見.

原帖由 win_bb 於 11-6-18 23:17 發表
瑪小係第一志願, 我地派咗善導...咁你簡邊間第一呢?
加油!  希望你入到瑪小.  

聖安德烈都幾好的, 當時我都唸住放再佢前d...but老公鍾意善導多d...

真的希望收到信in, 希望一齊入到啦...加油!

原帖由 greenling 於 11-6-18 23:22 發表
謝謝我都好想瑪小叩門成功.
我第一志願簡瑪小.  派咗一間無簡過架學校深官.  宜家有聖安德烈收咗.
如你簡瑪小第一, 應該會有得見.  可能星期一會收到信INTERVIEW.  你可以打問下.
我都希望你快D收信, 一齊係瑪小見.
...

放心啦..你會收到信!!  加油.

原帖由 win_bb 於 11-6-18 23:27 發表
聖安德烈都幾好的, 當時我都唸住放再佢前d...but老公鍾意善導多d...

真的希望收到信in, 希望一齊入到啦...加油!

請問是即時知道 或是電話通知?

原帖由 greenling 於 11-6-18 22:48 發表

佢地係夜晚收到電話架.
原帖由 mycy 於 11-6-19 06:06 發表
請問是即時知道 或是電話通知?

我地派咗善導.

其實善導唔錯,不過校舍細.附近又多咗好多新校而影響咗.前年校監仲轉咗去"油天'做添!

hi, 我地都覺善導幾好, 只是校舍細及離我們較遠...
咁善導係你第幾志願?  又冇試叩門呢?

原帖由 ngwong2 於 11-6-19 12:56 發表
我地派咗善導.

其實善導唔錯,不過校舍細.附近又多咗好多新校而影響咗.前年校監仲轉咗去"油天'做添!
‹ 上一主題|下一主題