用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Khmama,請幫忙葵青Band 1女生怎樣排位
go

Khmama,請幫忙葵青Band 1女生怎樣排位 [複製鏈接]

Khmama, 請幫忙葵青Band 1女生怎樣排位.

本人心儀安柱 和 保祿, 另外, 之後怎樣排位, 例如.., 伍諾瑜, 八三, 全完, 荔天, 顧超文等.

另外排到十多位已經去到Band 3, 請問是否要填晒三十間中學, 其餘Band 1中學放係最後?

謝謝
   0    0    0    0

原帖由 yan98 於 11-5-2 17:34 發表
Khmama, 請幫忙葵青Band 1女生怎樣排位.

本人心儀安柱 和 保祿, 另外, 之後怎樣排位, 例如.., 伍諾瑜, 八三, 全完, 荔天, 顧超文等.

另外排到十多位已經去到Band 3, 請問是否要填晒三十間中學, 其餘Band 1中學放 ...

根據我一向排法, 先選安柱, 保祿, 再填升呢中中, 然後填晒他區英中, 再填band2包底, 千祈唔好填band3.

Khmama

請問, 因為今年 葵青區Band 1學位應該唔夠分, 如果首批填晒Band 1中學, 其次填Band 2, 會否好冒險?

因為老師話安柱 + 伍諾瑜  或  保祿 + 伍諾瑜, 然後順多排Band 2頭..... 之後到第十個志願已經去到Band 3.

我曾經試過(1) 保祿 (2) 伍諾瑜 (3) 全完 (4)  李賢燒 (5) 荔天 (6) 八三 (7) 陳兆民 (在第6 及 7 位置填二間Band 1中學) 但被老師Reject左. 所以好煩... 我都唔想填Band 3中學.  

如果唔填.  可能只填到二十間中學, 夠唔夠數, 是否不用填晒三十間?

原帖由 yan98 於 11-5-2 18:31 發表
Khmama

請問, 因為今年 葵青區Band 1學位應該唔夠分, 如果首批填晒Band 1中學, 其次填Band 2, 會否好冒險?

因為老師話安柱 + 伍諾瑜  或  保祿 + 伍諾瑜, 然後順多排Band 2頭..... 之後到第十個志願已經去到Band  ...

我已經解釋過遊戲玩法. band2學校你唔使驚入唔到, 因為你係band1生而又抽先過band2生, 即是你將間band2放第30, 仍然比band2生早派入去, 使咩咁快填? 你填晒他區band1先填band2都唔遲.

保祿咁快排第一呀? 你係咪一心想入保祿? 如果係, 入到機會好大喎

其實我最鐘意係安柱, 我知道過往都好多人揀, 再加上今年減班, 風險會好大.

所以我揀左 "保祿' 第一會穩鎮D , 其實小女入到其中一間英中, 我都已經心滿意足.....  之後就要靠佢自己......

原帖由 yan98 於 11-5-11 22:24 發表
其實我最鐘意係安柱, 我知道過往都好多人揀, 再加上今年減班, 風險會好大.

所以我揀左 "保祿' 第一會穩鎮D , 其實小女入到其中一間英中, 我都已經心滿意足.....  之後就要靠佢自己...... ...

識心滿足就夠架啦.. 女仔考女校少左一半對手.. 在女校考五十名都已經穩入大學咯. 我兩個大女都係在KT另一女校

我相信由小學升去中學, 尤其是英中, 初初一定很好幸苦, 希望佢能繼續努力讀書, 在女校都要爭取到好成續.

原帖由 yan98 於 11-5-11 22:24 發表

所以我揀左 "保祿' 第一會穩鎮D , 其實小女入到其中一間英中, 我都已經心滿意足.....  之後就要靠佢自己...... ...

我都係最鐘意安柱,但我知超難入,其次係佛教個間英中,但個兩間女校要到時睇下我個女鐘唔鐘意,鐘意的話會少左好多對手!

無錯,我但女試但入到一間band中英中我都願了

不過如果我個女係屬band 1,我都會試左佛教個間同安柱第一先,女校會排第二!

醒目開學勳章

我妹個女又係超鐘意安柱...自行同統一都排第一..反而有聯繫關係既林護唔鐘意..
叫佢揀屋企附近果間佛教..佢死都唔肯..
佢話唔要做"香蕉" wo. .

回覆 1# carollam310 的文章

你個妹個女入唔入到安柱?佢全級第幾呀?

講真,佛教個間校服真係 好多學生見到佢套校服都

醒目開學勳章

原帖由 719117 於 11-5-13 15:56 發表
你個妹個女入唔入到安柱?佢全級第幾呀?

講真,佛教個間校服真係 好多學生見到佢套校服都

佢讀仁紀..全級30幾..要7月放榜先知入唔入到呀..
我頭頭都唔明佢講既"香蕉"係點解架..
後尾佢叫我上校網睇下我先知咋..

老實講..我都頂唔順套夏季校服

香蕉學校係公開成績幾好架, 補習老師除左保祿外, 都叫我揀呢間, 但係我見到 "香蕉" 校服, 都係唔諗囉...

我今日見到成班香焦學生,佢地校風真係不錯,好鐘意呢間學校

71917你都幾搏..

我大抽獎都係填保祿第一, 伍諾瑜第二, 唔敢報二間英中

回覆 1# yan98 的文章

我已家講姐,到時填表就可能唔係咁喇!

是, 都要睇下 "孫公" 點攪..... 不斷在變.....
‹ 上一主題|下一主題