用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Post deleted
go

Post deleted [複製鏈接]

Post deleted
   0    0    0    0

無得講架!面試分咁多組,老師俾分的標準都唔會完全一致,實在好難講公平。
我較喜歡培正只in小朋友,沒有家長陪同,加上小組型式,就真係可以睇到小朋友唔同嘅性格。

回覆 2# saycheerup 的文章

醒目開學勳章 貢獻勳章

我贊同~ 每個老師都有d主觀分數加咗落去
天真可愛獨立嘅小朋友就自然人見人愛

我諗~ 會唔會有d家長自己覺得小朋友表現好好, 但其實有人更好呢? 仲有,唔好睇少嗰幾題家長題呢~

小小題外話~ 小兒舊年响某面試時, 老師問佢邊個帶佢嚟, 衰仔唔答, 只係笑笑嘅望住個老豆, 然後老師問佢嗰個人叫咩名(!!  我地事後覺得, 呢個老師可能已經中咗阿仔嘅迷暈陣, 所以咁都問得出!!!)) somehow 份報名表响枱面/手上, 個衰豬笑笑口指住表格上面daddy個名! 都係無答~
我聽到~ 真係唔知好嬲定好笑, 玩嘢玩到咁, 間學校咁c板, 以為唔收啦~ 結果~ 收am!
我只可以肯定: 响老師面前嗰個係一個聰明活潑有自信唔痴身唔扭計唔鍾意聽話嘅小朋友~

老師揀d咩仔? 無一個好確實嘅答案!

恐龍家

very 贊同 applepiepie & 小曳人 point of view.

Everyone has a ruler in their heart but the ruler is different length. No need to worry and to weight.

Interview - just like a game. Try your best is okay

咁多人見,實有走漏眼或俾錯分嘅情況出現啦!另外,都同意生得cute d又會着數d,d老師都會有自己嘅preference.

冇謂考究嘞,積極d再搵學校仲好啦!

‹ 上一主題|下一主題