用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

急: 留位費一問 [複製鏈接]

敝喇! 我同爸爸都好大懵, 唔記得幫細佬交留位費。原定需於3或4號交留位費, 點知忘記左, 想問下大家有無人有相同情況, 若星期一早上上學校補交, 不知能否保留個學位la, 很心急, 請大家俾俾意見, 謝謝!
   0    0    0    0

嘩, 如果星期一先交, 咪遲左成四日,親自去辦事處求吓情, 睇吓有無人情講, 咁難得的學位都唔珍惜, 我睇都係凍過水, 還有第二輪, 第三輪, 第N輪的人等緊位, 佢地會好多謝你

原帖由 Teresatam 於 10-11-7 00:43 發表
敝喇! 我同爸爸都好大懵, 唔記得幫細佬交留位費。原定需於3或4號交留位費, 點知忘記左, 想問下大家有無人有相同情況, 若星期一早上上學校補交, 不知能否保留個學位la, 很心急, 請大家俾俾意見, 謝謝! ...

我都知, 本應諗住4/11同哥哥去完K2 ga親子旅行之後返學校幫細佬交留位費, 點知我同爸爸都大懵唔記得左回事, 星期一爸爸會親自去學校求情, 我都知個學位難得, 並唔代表我地唔珍惜, 怪就怪在我地無乜記性, 爸爸超人唔好嚇我地la, 我地真係好希望哥哥能夠同細佬一齊讀會好好多ma, 希望大家祝福我地, anyway多謝爸爸超人的答覆!!!

原帖由 爸爸超人 於 10-11-7 01:07 發表
嘩, 如果星期一先交, 咪遲左成四日,親自去辦事處求吓情, 睇吓有無人情講, 咁難得的學位都唔珍惜, 我睇都係凍過水, 還有第二輪, 第三輪, 第N輪的人等緊位, 佢地會好多謝你

...

回覆 3# Teresatam 的文章

我早幾日都寫左封下午轉上午班信比校長,等消息中! 希望你求情成功啦, 再唔係叫埋你哥哥個班主任一齊幫手求情~ 唔好太自責, 還有希望! Good luck~

SPL多謝你的祝福!!! 昨晚睡前都需要一段時間才能入睡, 思前想後真的很擔心細細的學位不被保留, 但無論怎樣也好, 明天要待爸爸上學校求情後才有結果, 希望會是好消息吧!!!      

原帖由 SPL 於 10-11-7 02:25 發表
我早幾日都寫左封下午轉上午班信比校長,等消息中! 希望你求情成功啦, 再唔係叫埋你哥哥個班主任一齊幫手求情~ 唔好太自責, 還有希望! Good luck~ ...

我都會為你祈禱,你希望你們能求情成功,搵哥哥的班主任幫下口,可能會事半功倍
咁又係,如果細佬同大佬一齊返學,坐校車都有個伴.
祝你成功,但成功與否,不好在此公開,以免其他人眼紅,對學校又諸多意見啦,以免學校難做

原帖由 Teresatam 於 10-11-7 16:13 發表
SPL多謝你的祝福!!! 昨晚睡前都需要一段時間才能入睡, 思前想後真的很擔心細細的學位不被保留, 但無論怎樣也好, 明天要待爸爸上學校求情後才有結果, 希望會是好消息吧!!!      

...

原帖由 爸爸超人 於 10-11-7 21:05 發表
我都會為你祈禱,你希望你們能求情成功,搵哥哥的班主任幫下口,可能會事半功倍
咁又係,如果細佬同大佬一齊返學,坐校車都有個伴.
祝你成功,但成功與否,不好在此公開,以免其他人眼紅,對學校又諸多意見啦,以免學校難做

...

祝你好運啦!!! 記得超人爸爸的話吾好公開講得與吾得, 靜雞雞講比我地知好啦!!!  倒不如你先寫定封信啦, 預左吾得先, 寫定封信求情羅. 祝好運!!!
‹ 上一主題|下一主題