用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 終於都可以鬆吓啦
go

終於都可以鬆吓啦 [複製鏈接]

囝囝辛苦完啦, 終於都可以抖吓. 有2間等2nd in(如有), 不過都預咗陪跑, 所以應該都完成晒. 囝囝不用再擔心孝得好唔好了.我也可以暫時放鬆心情.
   0    0    0    0

祝 快d收到學校的好消息...

一日未有學校收我個仔, 一日我都不能放鬆

我覺得現在才是緊張的開始, 等待offer letter 的心情真的很難受, 一旦是reject letter, 心情直插谷底.

yes

原帖由 2boysmami 於 10-10-12 12:40 發表
一日未有學校收我個仔, 一日我都不能放鬆

係呀,簡直人都顛。      

小弟愚見,應趁2nd int或取錄信還不是時候收到時,盡快和小朋友一起鬆一鬆,充充電,否則持續的緊張會令人很容易生病,到時還得花時間精神去治病,又要和子女隔離,得不償失呢!

家長們,緊張是不會令取錄機會提高的,需要緊張才緊張吧!

咪係囉, 終於有個星期去玩啦, 做返細路應該做既野。

諗起之前所謂的面試"遊戲", 真是苦了孩子。

原帖由 thomasha 於 10-10-12 12:53 發表
小弟愚見,應趁2nd int或取錄信還不是時候收到時,盡快和小朋友一起鬆一鬆,充充電,否則持續的緊張會令人很容易生病,到時還得花時間精神去治病,又要和子女隔離,得不償失呢!

家長們,緊張是不會令取錄機會提高的,需要緊張才緊張吧 ...

你就好啦, 可以鬆下....

我有排都未有得放鬆.

10月23, ST. JO 九龍灣
11月6, SFA
11月6號, 培正 (10月18號後才寄出到申請表)
11月 (有YW 2ND IN 的話)
11月 (APS 10月25號 可以APPLY)

仲有培僑, 唔知幾時IN~ 只係APPLY左....

有排震.

原帖由 thomasha 於 10-10-12 12:53 發表

家長們,緊張是不會令取錄機會提高的,需要緊張才緊張吧 ...

So, I'll take one-day off on this Friday and whole family go to BBQ.......really need to 鬆一鬆.

培僑: 30 & 31/10

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-12 13:42 發表

我有排都未有得放鬆.

11月6, SFA

仲有培僑, 唔知幾時IN~ 只係 ...

係咪已經出左信? 我等來等去都等唔到....

原帖由 funnycat 於 12-10-2010 01:59 PM 發表
培僑: 30 & 31/10

由而家到17/10有無信預計會收到?如果無,就趁呢個禮拜俾自己同小朋友玩下啦,23/10先至見下一間,而家就chur小朋友,佢好可憐架,你都可以等到下個禮拜至緊張都未遲。
原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-12 13:42 發表

我有排都未有得放鬆.

11月6, SFA

仲有培僑, 唔知幾時IN~ 只係 ...

我諗我依家可以放鬆專心等明年一月第二輪大抽獎,因為我估我女冇間收,我女就唔使放鬆,因為佢平時日日都咁鬆.

我都等緊培僑信,

Lee個星期六係重陽,好似無學校係17 日,所以可以休息。

再來就是23/10 St. Joseph, 30-31/10 Piu Kiu,
咁就可以休息小小。

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-12 14:01 發表
係咪已經出左信? 我等來等去都等唔到....

YES~ 希望有抽到時間去DISNEY玩下RELAX 下啦....

原帖由 thomasha 於 12-10-2010 02:16 PM 發表
由而家到17/10有無信預計會收到?如果無,就趁呢個禮拜俾自己同小朋友玩下啦,23/10先至見下一間,而家就chur小朋友,佢好可憐架,你都可以等到下個禮拜至緊長都未遲。
...

十分同意呀! 吊頸都要抖下氣啦! 下次個間都係23/10. 係咪CKY呀?

原帖由 thomasha 於 10-10-12 14:16 發表
由而家到17/10有無信預計會收到?如果無,就趁呢個禮拜俾自己同小朋友玩下啦,23/10先至見下一間,而家就chur小朋友,佢好可憐架,你都可以等到下個禮拜至緊張都未遲。
...

touch wood 呀...如果你心儀的小學太好熱門, 不如部署定大抽獎結果唔太好前,同該校"交流交流". 要叩門時都好做d啦.

希望"一擊即中"

原帖由 ggoo 於 10-10-12 14:20 發表
我諗我依家可以放鬆專心等明年一月第二輪大抽獎,因為我估我女冇間收,我女就唔使放鬆,因為佢平時日日都咁鬆.
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

我都係咁諗, 星期六去郊遊一下, 小朋友一定好開心.
小朋友唔抖氣, 大人都要啦.

23號 ---- ST JO 九龍灣

原帖由 jansenng 於 12-10-2010 02:53 PM 發表
十分同意呀! 吊頸都要抖下氣啦! 下次個間都係23/10. 係咪CKY呀?
‹ 上一主題|下一主題