用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 你地有無去上星期六o既懇談會 ??
go

你地有無去上星期六o既懇談會 ?? [複製鏈接]

校長話來年我地英文會轉為60%用教科書 40%用 story book. 呢個係咪一個好消息呢...起碼有本書家長有得跟o下嗎.
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-6-2 10:56 發表
校長話來年我地英文會轉為60%用教科書 40%用 story book. 呢個係咪一個好消息呢...起碼有本書家長有得跟o下嗎.

我都問下, 呢個懇談會有咩講, 因為星期六有d野做, 冇去到???

轉教科書都 ok 丫, 不過用 readers 個趣味會大d囉........

哈哈....聽完都唔記得講過咩啦.....有d"校務報告黎同埋小小教學方針我最記得o既係 "拔尖提中" 同埋出年唔洗做每日一篇會改用 welnet o既中, 英,常而數學仍用 planet II, 另外o既就係校長榮休... 但我有"d"覺得佢係甩難 lor, 仲有就係黎緊o既會係女校長. 由於答問環節除o左用咪外仲可以寫低由校長 or 老師即時答所以太受歡迎搞到校長話唔好再問佢野 (因為佢趕住下一場活動)我地都足足坐o左3個小時先走呀.

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-6-2 11:19 發表
哈哈....聽完都唔記得講過咩啦.....有d"校務報告黎同埋小小教學方針我最記得o既係 "拔尖提中" 同埋出年唔洗做每日一篇會改用 welnet o既中, 英,常而數學仍用 planet II, 另外o既就係校長榮休... 但我有"d"覺得佢係甩 ...

嘩......三個小時.......真係辛苦, 唔駛做 "每日一篇" 真係好, 廢事阿女日日嘈住要做, 做少一日又唔得, 最記得復活節假去旅行冇做幾日, 阿女本家課冊就俾老師寫住要日日做, 真係好無奈..........

不過唔知點解我屋企開 welnet 唔係咁好, 有好多時都 load 唔到畫面, 係公司開就好快, 唔知係唔係有d咩 software 要裝至會睇到呢???

老師都有講過welnet 呢個問題, 唔關我地"d"機事, 係因為實在太多人係用 welnet 所以通常係夜晚都會大塞車.

頭先同焯淇爸爸傾開普通話口試, 你有無印象我地果班有派過口試範圍 ???

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-6-2 11:25 發表

嘩......三個小時.......真係辛苦, 唔駛做 "每日一篇" 真係好, 廢事阿女日日嘈住要做, 做少一日又唔得, 最記得復活節假去旅行冇做幾日, 阿女本家課冊就俾老師寫住要日日做, 真係好無奈..........

不過唔知點解我 ...

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-6-2 12:28 發表
老師都有講過welnet 呢個問題, 唔關我地"d"機事, 係因為實在太多人係用 welnet 所以通常係夜晚都會大塞車.

頭先同焯淇爸爸傾開普通話口試, 你有無印象我地果班有派過口試範圍 ???

...

我地個班未派丫???? 幾時考呀??? 我都唔知

我仲以為我 miss o左 tim,佢地果班尋日派6月8日考. 1D 班就上星期五派呢個星期考, 哎.... 下個星期四都考試 la 點解仲唔派我地o甘邊夠時間溫喎??? 更何況我"d"普通話真係好普通時間又唔夠o甘又點可以教得到個仔呀.

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-6-2 12:44 發表

我地個班未派丫???? 幾時考呀??? 我都唔知

嵐嵐 mimi,

你有無印象你個女英文 writting bag 內係咪有3張 worksheet ??? 因軒軒得兩張今日叫佢問老師,佢頭先又答我咩無辦法我都唔知佢講"mug". 我估佢可能唔見o左一張, 如果你真係有三張你可唔可以 scan send 比我呀, 如果唔係考試真係無得溫. tks !!

my e-mail : [email protected]

hihi.mami:來年嗰個係男校長,是現在的善導小學的何校長.運動會都有出席.
另懇談會我去個兩年,之前會有一些事叫大家舉手投票,可能今年校長榮休很多事都要等新校長決定,所以冇之前多話題.下年一定要再去聽.
呀仔已考咗普通話和英文口試,明天考中文作文.

依....唔係女校長可能係我聽錯 la.

原帖由 hcmswsy 於 10-6-2 22:56 發表
hihi.mami:來年嗰個係男校長,是現在的善導小學的何校長.運動會都有出席.
另懇談會我去個兩年,之前會有一些事叫大家舉手投票,可能今年校長榮休很多事都要等新校長決定,所以冇之前多話題.下年一定要再去聽.:ex ...

醒目開學勳章

原帖由 hinhin.mami 於 10-6-2 16:37 發表
嵐嵐 mimi,

你有無印象你個女英文 writting bag 內係咪有3張 worksheet ??? 因軒軒得兩張今日叫佢問老師,佢頭先又答我咩無辦法我都唔知佢講"mug". 我估佢可能唔見o左一張, 如果你真係有三張你可唔可以 scan send 比 ...

你 check 下 email 丫, 我 3 張都 send 左俾你.......

我個女都成日唔見 worksheet, 小朋友真係成日都唔見野

醒目開學勳章

原帖由 hcmswsy 於 10-6-2 22:56 發表
另懇談會我去個兩年,之前會有一些事叫大家舉手投票,可能今年校長榮休很多事都要等新校長決定,所以冇之前多話題.下年一定要再去聽.:ex ...

嘩, 你地咁快就考左普通話口試啦, 我地個班連範圍都未派丫.........

收到 la....唔該晒!! 哎...我知欠邊張 la. 欠果張其實一直放係佢功課袋到(仲袋o左好耐). 我諗諗o下上次考試 writting bag 得一張紙可能真係亞仔唔見o甘"d".

我個仔成日唔見o既係擦膠 仲要係唔新o既都唔會唔見, 所以我依家將"d"擦膠切細佢比佢帶返學用, 雖然都係會唔見只不過係無o甘快.

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-6-3 09:11 發表

你 check 下 email 丫, 我 3 張都 send 左俾你.......

我個女都成日唔見 worksheet, 小朋友真係成日都唔見野

嵐嵐mimi,

pls check e-mail.
‹ 上一主題|下一主題