用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你們小朋友在那裡學劍橋英語?
go

你們小朋友在那裡學劍橋英語? [複製鏈接]

我想替小朋友報讀劍橋英語,不知哪裡的教學質素和老師會比較好,你們的小朋友在哪裡學習?學費又是多少?可pm我有關資料,感激大家幫忙!
   0    0    0    0

有口碑既好似唔多....好多私人補習社都有攪, 不過你預左一班3-5人...搵個外藉老師就收你幾千蚊咁囉

British Council
Learning Plus
Peterson
ABC Pathway
ymca
scott

我啊女p5啦, 攞左movers 同 flyers di past paper 黎做, 一陣就做晒份reading and grammer, 應該話, 淺過學校di卷多多聲...全對...listening都易, 係欠oral要搵人練下唧

所以, 最後我地都係自行買past paper做算鬼數...當然, 上堂梗係好少少, 話晒真正既英語學習, 唔係為考試...

不過, 我又真係為考試多, 只係幫啊女有di世藝, 考番2個對佢黎講無難度既試而已...

我知好多人甚至小三, 小四都已完晒flyers.

所以, 出去讀都未必有咁大個學生了...

去BC買past paper 超貴, 一set HK$295, 每級都有6本, 即係買書都買over 一千...

去大陸書店, 百幾蚊有晒咁多本...內容一樣, 可以考慮下

原帖由 恐龍仔mama 於 10-5-1 00:27 發表
我想替小朋友報讀劍橋英語,不知哪裡的教學質素和老師會比較好,你們的小朋友在哪裡學習?學費又是多少?可pm我有關資料,感激大家幫忙!  

謝謝你回應
‹ 上一主題|下一主題