用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 ABC Pathways
go

ABC Pathways [複製鏈接]

請問有無人知道响ABC Pathways 學劍橋英文同拼音好唔好,因我想比我個仔學,有無人可以比comment?
Thx!
   0    0    0    0

ABC 好多宣傳都同劍橋掛鉤,應該主打劍橋都唔會太差掛。另外我b讀個間Ready To Learn讀完可以考劍橋同trinity,唔需要考試預備班,我buy 呢樣,起碼真係學到先有能力考試。

冬日勳章

my daughter start studying in ABC pathway this month. seems not bad.

But is very expensive.  I wanted to enroll a Grammar course for my kid, cost $3,500 per 2 wks.

原帖由 chanyvonne 於 10-5-11 15:59 發表
my daughter start studying in ABC pathway this month. seems not bad.

醒目開學勳章

i want to let my daughter to join their pre starter class, anyone who kid is studying can introduce me ?as we both can get discount!

我都有朋友係ABC讀劍橋同拼音, 朋友個女今年6yrs old, 小朋友話我知老師係中國人有識講中文又識講英文, 有陣時仲會係堂上講中文, 仍要收$350一堂仲只得一個鐘, 我自己都有親身去了解過, 劍橋都可以一試, 如果唔怕貴的話, 但拼音聽ABC個經理介紹只係係香港授教只得幾年時間, 個人應為個教學方法未夠成熟, 其實每一個課程只要小朋友多練習, 唔多唔少都會學到啲嘢, 但就未必真正係大人心目中想佢學嫁嘢姐.

I heard some negative comments about ABC Pathway, the price is expensive but teachers do not have high standard.

我嗰仔剛上K3時曾讀過,但後來轉了去Happy Seeds (他的幼稚園老師介紹), 由Net 教 (不是ABC),落堂後有個chinese老師會向家長report, 起碼亞仔學過乜嘢我會知,學費平一半有多,夠我報2個course, 尤其是他九月將入間英文小學, 唔打好個底點得呀!

我小朋友大約年頭開始讀ABC, 但我係6月停, 因為我發覺佢地講D野唔算數...一開始, 佢地安排我小朋友讀LEVEL 1, 話新讀, 比佢試下, 如果老師話佢程度OK, 可以升LEVEL, 但我讀左半年, 佢地都唔比升...

但係我除左讀ABC之外, 小兒仲有在某國際學校TAKE一D英文課程, 仲有跟外籍老師學英文...所有人都話佢英文好...就係ABC成日都話佢唔得...OK, 咁我咪QUIT囉...

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 2ndsister 於 10-8-28 09:04 發表
我小朋友大約年頭開始讀ABC, 但我係6月停, 因為我發覺佢地講D野唔算數...一開始, 佢地安排我小朋友讀LEVEL 1, 話新讀, 比佢試下, 如果老師話佢程度OK, 可以升LEVEL, 但我讀左半年, 佢地都唔比升...

但係我除左讀ABC ...

我同你遭遇都係差唔多, 都係讀左半年 quit....
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我而加都係考慮中...
都唔知好定唔好
MY 仔仔英文個底唔得,,
有冇咩好介紹
‹ 上一主題|下一主題