用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 kindermusik by catherine @ ma on shan-- sat
go

kindermusik by catherine @ ma on shan-- sat [複製鏈接]

我仔仔剛剛兩歲,想係番馬鞍山上 Our Time. 有冇人有興趣?

不過一定要係1.5-3歲,星期六馬鞍山。
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

有興趣, 其實平日上午或下午4點後都得!  但我今早才打過電話去kindermusik by catherine, 他們說馬鞍山唔會開班, 請問你依個星期六班係諗住咩時間同會喺馬鞍山邊度搞?

回覆 1# mukyin 的文章

預埋我. bb而+22個月大.

有呀...阿囡依家28個月lor....thanks!!!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-4-20 22:45 發表
預埋我. bb而+22個月大.
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

喔! 我聯絡過佢地,話雅典居有course,叫我地join sat morning wor… 話冇人手再去其他club house 喇!

但我唔係住在"雅典居", 可以報嗎?? Thanks!

原帖由 mukyin 於 10-4-22 22:49 發表
喔! 我聯絡過佢地,話雅典居有course,叫我地join sat morning wor… 話冇人手再去其他club house 喇!
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

醒目開學勳章

原帖由 winniepoon 於 10-4-22 23:33 發表
但我唔係住在"雅典居", 可以報嗎?? Thanks!

我都問過, 好似話係住客先入得?!

原帖由 lyhv 於 10-4-19 14:59 發表
有興趣, 其實平日上午或下午4點後都得!  但我今早才打過電話去kindermusik by catherine, 他們說馬鞍山唔會開班, 請問你依個星期六班係諗住咩時間同會喺馬鞍山邊度搞? ...

lyhv, 但您打去的時候. Kindermusik係咪話MOS唔開班?

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 10-4-23 22:41 發表

lyhv, 但您打去的時候. Kindermusik係咪話MOS唔開班?

我打去的時候, 記得個女人係說現在除了"雅典居"(但要有住戶證), Kindermusik係MOS唔開班住, 連中大困邊都唔開班!  但個女人當時好像好忙(有人同時問野), 好唔耐煩, 所以我無再CONFIRM清楚好快收左我線!

係大埔有個以探索經驗為主的Playgroup,大家有興趣可到我的Blog 參觀一下,現在有一班0811的媽媽自組上緊堂,佢地玩得好開心傢!
http://hk.myblog.yahoo.com/kittyfunhouse

你哋有冇興趣去 dr. poon playgroup. 非常出名.佢現在比一個時間我9月份星期日1:30左右.
有興趣PM 我. 要快好fullPlaygroup

內容:http://www.eicare.net/db/class-show.asp?refno=315
1. 導師教導親子遊戲溝通法 ( 5-10 分鐘) (每課一重點)
餘下時間:
2. 導師教導適合bb成長階段、能啟發多元智能的遊戲
3. 導師示範正向親子法,家長觀察學習
4. 家長與bb玩耍,導師個別指導家長
5. 導師觀察bb成長的情況,給以回應
6. 總結及Q&A(最後 5-10 分鐘)
每組:八個家庭 (最理想就是父母一同來,歡迎日間負責照顧bb的人一同來)
時間:1小時

醒目開學勳章

原帖由 pyanny 於 10-5-4 13:55 發表
你哋有冇興趣去 dr. poon playgroup. 非常出名.佢現在比一個時間我9月份星期日1:30左右.
有興趣PM 我. 要快好fullPlaygroup

內容:http://www.eicare.net/db/class-show.asp?refno=315
1. 導師教導親子遊戲溝通 ...

但dr. poon 只開兩歲以下的班...

原帖由 joeywongmy 於 10-4-18 14:09 發表
我有興趣呀
我小朋友而家16個半月大
你會幾時開到班?
如果6月開班的話我個仔就會夠18個月

我小朋友15個月大, 返緊沙田大會堂的Kindermusik Village 班. 導師都教的好有心機, 不過好似無乜人知沙田大會堂有開班. 佢會開暑期班, 你可以考慮吓. 佢個網址係http://kindermusikwithkitty.com/
‹ 上一主題|下一主題