用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 病了個多星期, 吾要返學. 點算
go

病了個多星期, 吾要返學. 點算 [複製鏈接]

大女今年7歲就讀3年級. 由24/9開始發燒冇返學. 到5/10返學. 一返到去就話自己吾舒服要工人姐姐接走. 到今早. 所有藥都已經食晒. 個人都好精神. 其實5/10都好精神. 但佢話d藥未食晒吾算好返. 又比佢多2日. 始終因為有抗生素. 我又由佢.
但到今早佢又話吾返學. 一時話d同學笑佢. 一時又話個肚好痛. 我最後都半拉半扯咁同佢返左學校.
但學校又打電話通知話佢吾舒服. 我將佢吾想返學問題講左比老師聽.

我吾知發生咩事. 每日取回功課. 佢好快就做晒. 食飯啦都要做完先食. 知道要默書. 佢得溫左. 隨時ready返學.尋日 訓覺前都話快d返學. 係屋企好悶.

己經吾係第一次, 我可以點樣做或者可以點教.
   0    0    0    0

你試吓打電話去香港小童群益會輔導中心"兒童身心發展"家長專線.對象是3-18歲兒童家長,時間一,二,三(2:00pm-4:00pm),四(7:30pm-9:30pm),由現職輔導員直接聽.电話PM俾你,試試...

原帖由 WindyTan 於 09-10-7 11:39 發表
大女今年7歲就讀3年級. 由24/9開始發燒冇返學. 到5/10返學. 一返到去就話自己吾舒服要工人姐姐接走. 到今早. 所有藥都已經食晒. 個人都好精神. 其實5/10都好精神. 但佢話d藥未食晒吾算好返. 又比佢多2日. 始終因為有 ...
妹妹豬 齊來做個好朋友)

Hi!

Pls tell me the phone no. Thanks!
‹ 上一主題|下一主題