用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 我有很多問題想知, 大家可否幫幫忙呢 ?
go

我有很多問題想知, 大家可否幫幫忙呢 ? [複製鏈接]

我想替小女報明年小一, 想請教大家一些問題
1. 校車服務 - 青衣區, 請問月費大概多少?
2. 午餐 - 訂飯每餐幾錢呢 ?
3. 除了每月學費外, 開學時要付的額外費用大概幾多呢 ?
    - 書費
    - 簿費
    - 補充練習
    - 校服
    - 有其他雜項嗎
4. 學校有游泳班之類嗎 ? 要額外交學費嗎 ?
   0    0    0    0

原帖由 tvokok 於 09-9-21 16:13 發表
    - 書費
    - 簿費
    - 補充練習
    ...

1. Tsing Yi -  ~$9xx
2. $17 - no drink; $20 -with drink
3. I'm G1 only.  Not known yet.

好多謝你提供的資料~~

原帖由 sumichow 於 09-9-21 22:01 發表

1. Tsing Yi -  ~$9xx
2. $17 - no drink; $20 -with drink
3. I'm G1 only.  Not known yet.

書費 - $600-700 for G1 this year

Misc. fee - I forgot it as it was paid many months ago. Seems it was around $700-800 per year. Chinese books & exercises are provided by school in the misc. fee. And for G1 students, they don't need to bring any stationery to school. The teacher said it's a way to train them to share school items with others and to lower the weight of their school bag. It's a school which is very considerate to kids & parents.  

Pui Kiu is not the type of school which charges you even for a single file & marks the price up. So far my kid brought some clear folders & nice handbook from school are not extra-charge items.

For ECAs, some are free-of-charge but some need to be paid by parents (but at lower price compared to market offer)

原帖由 tvokok 於 09-9-21 16:13 發表
    - 書費
    - 簿費
    - 補充練習
    ...

咁請問仍要額外買補充習作嗎 ?

我仲想問問, 我估係學校應該有些什麼樂器班, 若果想參加的話, 是否要額外繳交學費嗎 ?

(多謝你的資料)

原帖由 jychan 於 09-9-25 22:45 發表
書費 - $600-700 for G1 this year

Misc. fee - I forgot it as it was paid many months ago. Seems it was around $700-800 per year. Chinese books & exercises are provided by school in the misc. fee. And  ...

咁請問仍要額外買補充習作嗎 ?
毋須再額外購買補充習作

我仲想問問, 我估係學校應該有些什麼樂器班, 若果想參加的話, 是否要額外繳交學費嗎 ?
一、二年級的同學會學習陶笛(價錢應在一百以下),三年級以上學生會學習一種樂器(樂器須自行購買),樂器會在音樂堂教授,學生毋須再付樂器的學習費用。
別人笑我太瘋癲我笑他人看不穿
不見五陵豪傑墓無花無酒鋤作田
Heidi's bookself

一、二年級的同學會學習陶笛(價錢應在一百以下),三年級以上學生會學習 ... [/quote]
今年小一已不學習陶笛了, 是學習敲擊樂, 要買捧好像百多元...已付款太久了,所以忘記實際多少錢了

好多謝大家提供這麼多資料給我.

收到你們的資料, 給我的感覺是大家都滿意學校的運作和安排, 但我亦很想知道有什麼地方我特別須要留意呢 ? 又或者你們對某方面的安排有意見呢 ?

上星期我已遞交了申請表, 好似2星期後會有信通知面試時間.

原帖由 mamapacat 於 09-9-28 13:45 發表
一、二年級的同學會學習陶笛(價錢應在一百以下),三年級以上學生會學習 ...

今年小一已不學習陶笛了, 是學習敲擊樂, 要 ... [/quote]

收到你們的資料, 給我的感覺是大家都滿意學校的運作和安排, 但我亦很想知道有什麼地方我特別須要留意呢 ? 又或者你們對某方面的安排有意見呢 ?

培僑的學習環境比傳統的學校寬鬆愉快,沒有大量抄寫及測驗和默書,你自己接受嗎? 「學而時習之」,無論到那裏讀書都是一樣,在沒有傳統的教科書下,妳如何安排妳的孩子溫習呢(有愉快的學習環境去學習,並不等於不要溫習,只是家長和孩子無須在考試和測驗的壓力下去覆習學了的東西)?功課少了,孩子的時間相對多了,妳又如何利用這些時間做親子閱讀呢?我覺得這些都是家長一定要事先考慮的問題。這些問題我曾經問過自己,也找對了方法;所以我和孩子都很享受學校帶來的愉快生活
別人笑我太瘋癲我笑他人看不穿
不見五陵豪傑墓無花無酒鋤作田
Heidi's bookself

原帖由 Heidibaba 於 09-9-29 11:17 發表

培僑的學習環境比傳統的學校寬鬆愉快,沒有大量抄寫及測驗和默書,你自己 ...

Thank you so much for your advice.:D :D :D

原帖由 Heidibaba 於 09-9-29 11:17 發表

培僑的學習環境比傳統的學校寬鬆愉快,沒有大量抄寫及測驗和默書,你自己 ...

我朋友說培僑常常轉行政方針, 好似好混亂, 唔知在此校讀書的家長可有其他的分享?還有升中派位如何??

Are u sure you are talking about the same pui kiu? There are two more in hk side, but the one we are talking about now is the new one in Tai Wai which is a through-train school, so no 派位 is needed.

原帖由 ChioMaMa 於 09-10-8 17:34 發表
我朋友說培僑常常轉行政方針, 好似好混亂, 唔知在此校讀書的家長可有其他的分享?還有升中派位如何??

我地講緊係大圍果間直資,  唔駛再攪什麼升中派位喎.

原帖由 ChioMaMa 於 09-10-8 17:34 發表

Yes, they are talking about Pui Kiu which located at Tai Wai.  So I just wonder how good of this school, as I am interested this school.  Regarding the secondary school, do you know how many Pui Kiu Primary student will apply Pui Kiu Secondary?Is it all of them??

Can you share more about the management / school mission??

原帖由 HKdevil 於 09-10-8 21:58 發表
Are u sure you are talking about the same pui kiu? There are two more in hk side, but the one we are talking about now is the new one in Tai Wai which is a through-train school, so no 派位 is needed.
...

Yes, nearly 100%.  This year, only few kids left Pui Kiu to study aboard.  

原帖由 ChioMaMa 於 09-10-11 00:17 發表
Yes, they are talking about Pui Kiu which located at Tai Wai.  So I just wonder how good of this school, as I am interested this school.  Regarding the secondary school, do you know how many Pui Kiu P ...

公佈取錄名單是否在11月23日那個星期呢 ? 還是早一個星期 ?

Dear mummon

Thank you for your reply.  Anyway, I will attend the interview on 17/10/2009.

原帖由 mummom 於 09-10-12 13:03 發表
Yes, nearly 100%.  This year, only few kids left Pui Kiu to study aboard.  
‹ 上一主題|下一主題