用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 各位培小家長, 想問吓....
go

各位培小家長, 想問吓.... [複製鏈接]

阿仔今年升小一, 如果我想9月2日同佢請事假, 係咪要好formal 咁寫番封請假信?另外, 大家知唔知第一日正式返學係咪巳經教書同有功課做?唔該晒!
   0    0    0    0

原帖由 winsonma 於 09-7-20 15:33 發表
阿仔今年升小一, 如果我想9月2日同佢請事假, 係咪要好formal 咁寫番封請假信?另外, 大家知唔知第一日正式返學係咪巳經教書同有功課做?唔該晒!

第一日是開學禮, 派書薄, 通告, 認識班主任和上課時間表. 應該未正式教書.
請假-可以在上課前打電話回校請假.

唔好意思呀, 想再問吓我其實想請9月2日, 嗰日應該係第二日返學, 通告話嗰日正式上課, 我其實係担心阿仔第三日返學佢會唔知發生咩事, 老師可能第二日巳經教咗寫手冊同埋講啲重要嘅嘢......

原帖由 KathyKwong 於 09-7-20 15:45 發表

第一日是開學禮, 派書薄, 通告, 認識班主任和上課時間表. 應該未正式教書.
請假-可以在上課前打電話回校請假.

真係唔該晒你地, 佢升小一我都好緊張 .......

原帖由 rats 於 09-7-21 06:17 發表
Dno't worry, the teacher will tell you if have important issues. Or, you can call the class teacher during lunch to clarify.
‹ 上一主題|下一主題