用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 柴天上/深井天主教小學 叩門結果..
go

柴天上/深井天主教小學 叩門結果.. [複製鏈接]

+3金熱血 貢獻勳章

好奇一問, 有份叩門的家長, 結果如何呀? 有無份 interview, 叩門成唔成功呀?

- 有份 interview/叩門成功的, 係咪 round 1/round 2 都揀 深天 第一呀?

- 有無 round 1 無揀深天/round 2 無擺深天 1st choice 都有份 interview 呀?
   0    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 kiukiudaddy 於 09-7-5 23:11 發表
我仔間幼稚園連埋我個仔一共四個成功叩門,兩個Round 2揀2nd choice,兩個揀3rd choice,但3/7除咗我個仔仍留在深天外,其餘三個都過檔荃官小。

據我所知,除非好例外,一般3rd choice以外是沒有面試機會的。

...

我聽見一個街坊話佢 Round 2, 2nd choice 連 interview 都無, 以為只係 1st choice 有得 in tim.

舊年囡囡都有去柴上叩門,不過當時係即報即in,同埋我地舊年大抽獎並非抽荃灣網,唔知係咪咁,所以in完之後無晒聲氣

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 kiukiudaddy 於 09-7-5 23:51 發表
可能會同幼稚園宗教背景有關,即係是否「關係良好」law!

可能啦, 個街坊個仔係讀基督教幼稚園 ge.

咁你買咗書/校服未呀? 定係等埋其他叩門的消息?

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 kiukiudaddy 於 09-7-6 19:13 發表
因有期限,所以已全部買晒!
除深天外,叩門我只叩了浸聯同荃官小,
浸聯得啖笑,荃官小透明度高D反而令我覺得佢地揾緊義工家長多過揀精叻小朋友,反正我希望小朋友開心多過成績優異,就算成功都好難取捨,現在失敗了,阿Q 啲諗未唔使 ...

2 days 運動服. I'll wait until the actual time-table is out before buying 2nd set of 運動服

chan803,

見你話囡囡2003年,咁今年咪升小一囉! 初頭仲以為你係高年級家長

咁你囡囡係1st round 定 2nd round入深天?

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 丸媽媽 於 09-7-7 00:53 發表
chan803,

見你話囡囡2003年,咁今年咪升小一囉! 初頭仲以為你係高年級家長

咁你囡囡係1st round 定 2nd round入深天?

1st round

+3金熱血 貢獻勳章

老人

原帖由 丸媽媽 於 09-7-7 00:53 發表
chan803,

見你話囡囡2003年,....

乜我最近有提過呀? c 啦, 老人痴呆症, 完全無印象tim

原帖由 chan803 於 09-7-7 09:09 發表

乜我最近有提過呀? c 啦, 老人痴呆症, 完全無印象tim

放心~你一定無老人痴呆症,你的確無講過,只係你腳下面寫住左咋嘛

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 丸媽媽 於 09-7-7 13:10 發表

放心~你一定無老人痴呆症,你的確無講過,只係你腳下面寫住左咋嘛

e, 我好似係 disable 咗簽名架
‹ 上一主題|下一主題