用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 盧峰vs麗港城ART FARM畫畫班
go

盧峰vs麗港城ART FARM畫畫班 [複製鏈接]

阿仔係麗港城ART FARM學左2年幾, 一路都有進步仲好開心,但近日收到排左1年多既盧峰咁快話有位, 不過比我d時間就吾係好配合到,同冇其他選擇.

以家考慮緊放吾放棄盧峰.!!

其實學開既ART FARM都好好,老師都曾係盧峰教過,好有經驗,我見到佢地好多活動,仲有阿仔係畫畫比賽得過獎,同埋佢畫室仲有學生係比賽攞到三年全港冠軍添.所以更加吾想放棄

但盧峰好似好難排到而且以家又咁快有位,聽講話係咪以家教得冇咁好因為教得好果批老師都走左,所以好多人覺得冇以前咁好所以吾學呀??

請大家俾D意見應該棟邊個好D呢??
   0    0    0    0

我個小朋友都係Art Farm學, 又係學得好閞心同有好大進步. 如果你自己都覺得小朋友學得開心又有攞獎, 我就覺得唔好轉, 因為可能小朋友轉左去另一個新地方學, 如果果到氣氛比較嚴肅, 小朋友可能會畫得無咁開心. 但我自己都知盧峰好出名, 但就唔知師資同學習氣氛如何?

原帖由 paupau123 於 08-10-15 01:54 發表
阿仔係麗港城ART FARM學左2年幾, 一路都有進步仲好開心,但近日收到排左1年多既盧峰咁快話有位, 不過比我d時間就吾係好配合到,同冇其他選擇.

以家考慮緊放吾放棄盧峰.!!

其實學開既ART FARM都好好,老師都曾係盧峰教 ...

代朋友問:除左呢兩間,官塘/將軍澳區仲有邊間畫室好架?
Thanks!

我個女係盧峰學了年幾,覺得家長及學生都沒有什麼壓力呀!而且就算遲到,也沒有什麼老師訓話.我個女都上得好開心.

醒目開學勳章

Try try this one which is in TKO, my daughter enjoys in it.

http://www.studioimago.com.hk

原帖由 JP 於 08-10-15 15:40 發表

代朋友問:除左呢兩間,官塘/將軍澳區仲有邊間畫室好架?
Thanks!

如果盧峰教法會嚴同要操, 又有壓力. 小朋友可能會因怕畫錯或怕比老師鬧而不敢放胆去發揮自己既創意. (亦有可能每個老師教法不一樣都唔定....)

我唔明點解上畫班都會有壓力。我女學左幾年一直都畫得好開心。不過我知如果小朋友上堂唔聽話會俾老師鬧的。

醒目開學勳章

我囡囡都係盧峰畫緊,學左三年,
佢好開心,好中意畫畫,
返到小學啲畫又靚又有創意
老師三年都冇訓過話....唔明有咩壓力..
‹ 上一主題|下一主題