用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

課外活動一問 [複製鏈接]

請問選了的課外活動是否全年都是這些? 還是8堂完結後再從新選擇.

一年級新手媽媽
   0    0    0    0

8堂完左之後, 你可以揀是否繼續學, 到時有通知給你。
如想選其他活動,要下學期(新年假後)。

原帖由 FungKristy 於 08-9-8 12:45 發表
請問選了的課外活動是否全年都是這些? 還是8堂完結後再從新選擇.

一年級新手媽媽

sofiema,

請問唱遊組, 中國舞校隊, 兒童舞校隊, 英詩朗誦, 幼童軍, 游泳
係幾年級才可報名?
Kelly's mama(Emily)

幼童軍及游泳班遲下會派通告, 一年級都可以參考。但幼童軍要抽簽, 好少位。

至於校隊和唱遊組是由老師選的,應該較高年級,好似我囡今年(小二)被選入左唱遊組, 其他(英詩朗誦)要問下高年級媽咪。

原帖由 kellychu84 於 08-9-9 11:35 發表
sofiema,

請問唱遊組, 中國舞校隊, 兒童舞校隊, 英詩朗誦, 幼童軍, 游泳
係幾年級才可報名?

sofiema,

唔該晒你既解答!
恭喜你囡囡被選入左唱遊組, 我覺得應該好好玩!

原帖由 sofiema 於 08-9-9 11:44 發表
幼童軍及游泳班遲下會派通告, 一年級都可以參考。但幼童軍要抽簽, 好少位。

至於校隊和唱遊組是由老師選的,應該較高年級,好似我囡今年(小二)被選入左唱遊組, 其他(英詩朗誦)要問下高年級媽咪。

...
Kelly's mama(Emily)

sofiema,

清楚了, 唔該晒你既解答!

原帖由 sofiema 於 08-9-8 14:26 發表
8堂完左之後, 你可以揀是否繼續學, 到時有通知給你。
如想選其他活動,要下學期(新年假後)。

Sorry , 寫錯字, 係「參加」!

sofiema

幼童軍及游泳班遲下會派通告, 一年級都可以參加。但幼童軍要抽簽, 好少位。

...

英詩和普通話朗誦都是由老師選的。有集誦和獨誦, 因老師人手很緊, 所以獨誦方面每級只會選幾位同學。有些家長也會在外面幫小朋友報朗誦, 也是可以的。我的小朋友便是在上年和今年都參加英詩獨誦,不過我也會在外面再加強訓練來幫他。

...
‹ 上一主題|下一主題