用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 升小二的老師
go

升小二的老師 [複製鏈接]

請問小一班主任會跟住上小二嗎?????????
   0    0    0    0

bebe_c

好耐冇見你上o黎啦, 係咪好忙呢? 得閒多d 上o黎傾吓計啦.

我諗班主任未必會跟住一齊上小二, 因為星期一晚我見到MS. YIP, 問佢會唔會上到小二, 都係由佢做番班主任, MS. YIP 即刻話未知, 要等校長再開會決定, 不過聽到佢o甘講, 我諗都可能未必得. 當然我希望可以啦, 因為edsion 勁喜歡ms. yip & mr. kwok.

我都想係佢兩位再做班主任.... agreed~~~

原文章由 midcochow 於 08-7-11 23:15 發表
bebe_c

好耐冇見你上o黎啦, 係咪好忙呢? 得閒多d 上o黎傾吓計啦.

我諗班主任未必會跟住一齊上小二, 因為星期一晚我見到MS. YIP, 問佢會唔會上到小二, 都係由佢做番班主任, MS. YIP 即刻話未知, 要等校長再開會決定 ...
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 08-7-12 02:58 AM 發表
我都想係佢兩位再做班主任.... agreed~~~

But Ms Ip 又多一份工識,家教會副主席

我都好希望可以係跟班主任上,始終兩位老師都已經知道晒d小朋友的長短處..........一開學就可以上課了........好唔好同校長反影下呢

[ 本文章最後由 bebe_c 於 08-7-13 22:21 編輯 ]

其實我覺得反影吓都係一件好事o黎嘅, 始終有意見, 學校先會進步.

原文章由 bebe_c 於 08-7-13 22:19 發表
我都好希望可以係跟班主任上,始終兩位老師都已經知道晒d小朋友的長短處..........一開學就可以上課了........好唔好同校長反影下呢

我唔係咁睇, 雖然我都好唔捨得兩位班主任. 若果講了解小朋友的情況, 其中一位一起上小二已足夠了.

我希望可有一位上學年小二的班主任教他們. 好處有二:

不同的老師組合可起新的火花
小二的老師對小二的學生有較新鮮的經驗.

原文章由 bebe_c 於 08-7-13 22:19 發表
‹ 上一主題|下一主題