用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校服?? [複製鏈接]

Any one knows which tailor's uniform for CSK is better?
愛民校服時裝公司or 金綸服裝有限公司
   0    0    0    0

原文章由 ChunChunMame 於 08-6-17 00:50 發表
Any one knows which tailor's uniform for CSK is better?
愛民校服時裝公司or 金綸服裝有限公司

I brought from 金綸服裝有限公司

原文章由 wensi 於 08-7-3 12:15 發表

I brought from 金綸服裝有限公司

Do you know how much?

今日經過土瓜灣近天光道,近OK隔離,有個商場仔,裡面有間買校服的,叫金唐校服有限公司,有陳瑞祺夏天冬天校服,體育衫都有,個staff好nice,我話睇下先,佢都拆左件恤衫+PE衫俾我睇,佢話佢地用D料靚D,我上BK睇,有其他家長評金唐的料,cutting好,我就諗住星期六去學校開左家長會,再睇下第二間D校服D料,邊間好D先買~

題外話,個staff同我講,陳瑞祺好呀,有班40人,有39人都要補習,個個學生都好自律,好好,我聽到後,更加覺得自己冇揀錯學校~

朱朱仔:

聽說金綸及愛民是學校指定的兩間校服供應商,建議閣下問清楚。

原文章由 朱朱仔 於 08-7-8 19:16 發表
今日經過土瓜灣近天光道,近OK隔離,有個商場仔,裡面有間買校服的,叫金唐校服有限公司,有陳瑞祺夏天冬天校服,體育衫都有,個staff好nice,我話睇下先,佢都拆左件恤衫+PE衫俾我睇,佢話佢地用D料靚D,我上BK睇,有其他家長評 ...

我聽日到學校時,會問清楚先再買,唔該哂你的info~

原文章由 woody_lui 於 08-7-11 07:52 發表
朱朱仔:

聽說金綸及愛民是學校指定的兩間校服供應商,建議閣下問清楚。

聽到話 39 個都補習.......我唔知呢d叫好定唔好.....即係乜都自己黎.....唉........

仲有, 聽書副校長非常嚴肅, 傳統老師....留意留意

而正校長就係我老公30年前既班主任....佢話佢係好好好好人.....雖然佢年年考第尾....

祝阿女好運!!!!

原文章由 wanwanfubb 於 08-7-12 19:27 發表
聽到話 39 個都補習.......我唔知呢d叫好定唔好.....即係乜都自己黎.....唉........

而正校長就係我老公30年前既班主任....佢話佢係好好好好人.....雖然佢年年考 ...

不用担心,並不是個個都需要補習,我的兒子和女兒由小一至小六都不用補習,而且成績都算卓越,更考進傳統名校。他們的同學都有很多都不用補習也名列前矛。故不用「人有我有」的心態,最重要的是學生上堂要留心,家長就要關心,少說話,多做事便行了。希望你的子女也學業有成吧!努力!

原文章由 朱朱仔 於 08-7-11 21:15 發表
我聽日到學校時,會問清楚先再買,唔該哂你的info~

I brought the uniform for my son from 金綸 today, I found the quality is only so so, as I saw 3 sets of sports wear, 2 of them has water mark on it!!
The sport wear cost $100
and the shirt and pant cost $115
bow is$12

I brought 2 bows, but their elastic are in different size, one very short, so I need to change it on Monday after the parents meeting.

原文章由 wanwanfubb 於 08-7-12 19:27 發表

而正校長就係我老公30年前既班主任....佢話佢係好好好好人.....雖然佢年年考 ...

我聽仔仔說呂副校長是一位非常和靄可親的老師和校長,處處也為學生設想。嘻嘻!可能他的膚色比較深,所以看起來比較莊嚴吧!開學後,你不用再聽別人的消息了,就由你囡囡每天向你報告校園裏的趣事吧。

謝謝各位, 阿女係個活動形......同老豆一樣....希望佢唔會考第尾....

我想問, 學校網到我記得有校服個樣,但係我搵唔返, 我都想睇下係咩款, 唔該媽咪們,有無相做reference

我見都有好多"校服"店, 若唔係嗰兩間買, 其他嗰d唔知得唔得,若有同學仔真係響其他到買,咁就分享吓呀

原文章由 wanwanfubb 於 08-7-13 23:09 發表
謝謝各位, 阿女係個活動形......同老豆一樣....希望佢唔會考第尾....

我想問, 學校網到我記得有校服個樣,但係我搵唔返, 我都想睇下係咩款, 唔該媽咪們,有無相做reference

我見都有好多"校服"店, 若唔係嗰兩間買, 其 ...

妳登入www.cskps.edu.hk,在左方「訓輔」一欄中第六項便有了

唔該晒, 搵到了. 但係得冬季相既?

[ 本文章最後由 wanwanfubb 於 08-7-13 23:47 編輯 ]

你地買金綸OR愛民呀?

我應該買金綸, 你地會買幾多套?

‹ 上一主題|下一主題