用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 今日訂咗校服. . . 好靚
go

今日訂咗校服. . . 好靚 [複製鏈接]

今日訂咗校服啦,校服好靚、好IN、好實用,仲有唔同顏色可以自己挑,一洗我對MCS的保守觀念 。
   0    0    0    0
:-P

冬天仲靚呀

讀落妳仲會發現有好多野改觀架(當然係好野喇)!!!

原文章由 gst725 於 08-6-13 00:05 發表
今日訂咗校服啦,校服好靚、好IN、好實用,仲有唔同顏色可以自己挑,一洗我對MCS的保守觀念 。

可否分享一下妳有咩好的'改觀'呢?

另外,小朋友相處融洽嗎?會否有階級之分(如有錢的不會同普通家庭的小朋友玩?/見到其他小朋友有名牌物品又想要?/),因為有D家長對貴校有以上睇法,而我又希望我的小朋友可以入讀貴校並愉快地成長,所以好想知道呢個唔係事實.

謝謝回覆!

原文章由 Isis_Iain 於 08-6-25 23:36 發表

真嘅? 請指教。  謝謝!

原文章由 Isis_Iain 於 08-6-25 23:36 發表
:-P

我好怕傳統學校,因為自己細個時就係讀傳統女(名)私校(東九龍區),但係成績追唔上,所以好辛苦和好自卑!!!囡囡派到 MCS 完全係天主安排,我無借地址、無做任何野,連交 form 都係最後一日下午三點幾先去交,心諗一定唔得,但覺得大換獎無理由唔去抽,所以亂黎就去 MCS 交 form!!我連睇 result 果日都遲到,點知就 first round 抽到,當時我好驚,諗住唔比囡囡讀,但 hb 話既然抽到,咪比囡囡讀下囉,唔得咪轉返去讀 D 輕鬆私校囉,所以我先比囡囡讀!!但讀落又唔係好谷喎!!囡囡日日返學都好開心,功課又唔算多,不知不覺間囡囡英文仲進步好多,學校教學理念好好,會教小朋友幫助別人,我初初以為大部份學生係派位,應該唔會好多有$$人掛??而自己同先生都係打份牛工,絕對唔算係中產人士,不過我接觸其他家長後,發覺佢地好多係專業人士,仲幾有$下架,而佢地都好低調,所以同學仔無話比家底,而且都唔見佢地會用乜野名牌!!我囡囡一路都讀得好開心架!!!

原文章由 clarachel 於 08-6-26 18:39 發表
可否分享一下妳有咩好的'改觀'呢?

另外,小朋友相處融洽嗎?會否有階級之分(如有錢的不會同普通家庭的小朋友玩?/見到其他小朋友有名牌物品又想要?/),因為有D家長對貴校有以上睇法,而我又希望我的小朋友可以入讀貴校並 ...

‹ 上一主題|下一主題