用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈糧堂幼稚園
go

鑽石山靈糧堂幼稚園 [複製鏈接]

鑽石山靈糧堂幼稚園

請問有無小朋友讀緊or已畢業.唔知道呢間好唔好呢.大家有咩意見.如果畢左業既,又升左去邊間小學呢!
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

Re: 鑽石山靈糧堂幼稚園

Yes, I also want to know this.

I want to know pls.
[img align=left]http://www.baby-gaga.com/'>baby

Hi, 我既女讀緊 K1
鑽石山靈糧幼稚園是香港靈糧堂幼稚園既分校, 校長都係同一人, 即係話雖然係分校, 教學模式、課程等都一樣, 同埋時不時都會有聯校活動.
鑽石山靈糧係一間以學生為本既學校, 鼓勵學生思考、創造、閱讀, 亦都好注重學生既德育培養, 全校老師同學生間既關係好親密, 採小組教學, 師生比例係 1:10.
K1冇功課, 但有認字, 學校派返既中文字卡至今有40個字到, 根據主題學認字, 譬如呢個月既主題係 "我的家", 咁就會學爸、媽、姐、妹、哥、弟等字, 每個月有唔同既主題, 普通話同英文都係根據當月主題學習, So far, 我既女都學得好好.
至於升小, 我之前都答過其他家長, 請 "搜尋" 下 (唔想上學校網頁 "湊" 番資料 )
希望幫到你地

我女女鑽石山靈糧堂同籃田迦南收左, 邊間好? 點揀?? 唔該!!

我個大仔在鑽石山靈糧堂畢業,今年已經是小一,但他在幼稚園時真係日日都很開心,現在一有時間就要我帶他返去做小老師,同D先生好close,所以弟弟在今年9月都會入讀 k1

daisycheung
唔該哂!咁你大仔上左邊間小學?? 鑽石山靈糧堂課程會唔會太淺, 會唔會追唔上???

因我嗰年校網只有3間,所以是報讀私校,但因他是細仔,所以他會再轉另一間重讀小一. 講真,我都覺得英文是比較淺,但其他方面就OK喎,而且很開心,所以我覺得我冇揀錯.重有如果在見小一入學試時,見到是靈糧堂的學生,是有一定幫助.
‹ 上一主題|下一主題