用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無小朋友學緊體操??
go

請問有無小朋友學緊體操?? [複製鏈接]

可否分享~~
thanks
   0    0    0    0

原文章由 janetngan2 於 07-12-25 19:17 發表
可否分享~~
thanks

我個non-stop囡囡自三歲學體操,初初只想給她適當而有系統的鍛鍊,總好過在家胡亂跳,同埋有其他小朋友一齊學佢又會開心d,另一方面,若再學其他運動例如跳舞,跆拳等等有體操底子會更易掌握,情況類同若懂一些基本樂理,對學哪一種樂器都會有幫助。
你個小朋友學緊體操/有興趣學體操呀?

我想比佢試下有無興趣,你可否比些資料我(係邊度學)
thanks
原文章由 srl 於 08-1-4 06:02 發表

我個non-stop囡囡自三歲學體操,初初只想給她適當而有系統的鍛鍊,總好過在家胡亂跳,同埋有其他小朋友一齊學佢又會開心d,另一方面,若再學其他運動例如跳舞,跆拳等等有體操底子會更易掌握,情況類同若懂一些基本樂理, ...

I want to know too,thz!!

I also want to let my son join it.  Pls pm me the contact, Thanks!

原文章由 janetngan2 於 08-1-4 17:40 發表
我想比佢試下有無興趣,你可否比些資料我(係邊度學)
thanks

我囡囡在Iplus優才發展中心學了一年多,SUN幼兒體操技巧2-3pm;兒童3-4pm,1總教1哥哥教練(頗受歡迎很生動)1助教姐姐,一班不太多人(名額16)
已查詢不設試堂但可考慮插班(8堂;即上第5~8堂)等小朋友試4堂觀察是否適應/適合

chu_family, kayan_329, choby: Pls check pm      

6Jan08新一期(持續)第5堂應該是Feb...
還有哪區較方便呀?我可問問教練(The Gymnastic Club)
西環都有...

[ 本文章最後由 srl 於 08-1-7 15:40 編輯 ]

srl: 我入去睇過這裏有好多課程,星期一打去問下~
thanks
‹ 上一主題|下一主題