用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BoxHill Internation Kinder
go

BoxHill Internation Kinder [複製鏈接]

今日Open day, 有個職員(我估佢係校長)同我講, 佢d小朋友, 係K2就可以考英基小學, 入學率仲好高添, 有無媽咪知係咪真架?

仲有, 佢話佢哋無乜功課, 只係畫下線咗咋喎...
   0    0    0    0

原文章由 Queenie601 於 07-10-14 00:30 硐表
今日Open day, 有個職員(我估佢係校長)同我講, 佢d小朋友, 係K2就可以考英基小學, 入學率仲好高添, 有無媽咪知係咪真架?

仲有, 佢話佢哋無乜功課, 只係畫下線咗咋喎... ...

Could you tell me how much is their school fee?
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg

any information?
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg

BoxHill Int'l

Hello ,

In fact, the teachers and staff in Boxhill are nice.

其實呢間學校都真係幾好架!我囡囡係到讀咗足足兩年,她返學返得非常開心, d 老師very nice (They greeted parents and students by their names every day),令人感覺好好,好似好重視自已個女咁,就算無教佢果 d 都可以記得佢個名,重好肉緊咁 (有時抱一抱,攬一攬先比佢走...)

兩年,的而且確佢 d 英文好過中文好多,平時都以英文為主(講嘢時),我見其他小朋友都係咁...尤其是 k2 / k3,讀、講都好得 (寫我就唔知啦!)Overall my comments :If you are planning to stay for one or two year, Boxhill is a good choice to
brush up her/him English.

教學都好活動化,故事,音樂,美勞創作(節日性最多),小食嚐試,角色扮演,感官探索.......等等等等!
功課呢.....好似真係唔多覺喎,淨係成日要搜習圖片囉!呀!仲有每星期的閒讀報告(父母做嘅)

$$$$$$$.......

我囡囡由 1歲半開始讀 Playgroup ,好似係 3  / week,
每個月兩仟幾蚊 (包雜費),一班 約  8 - 10 人
(如無記錯的話 ),要 1 個家人陪同的。

跟住.....到咗囡囡兩歲升N1(Nursery class ----HKD 3,400 for Bunny Class (2-3 years old).,每班約 10-12人 .........但因為佢 1 月出世,所以讀佐年半 N1!

Now, she is studying in st.cat (k1).......佢早排成日情緒唔好,掛住 boxhill 喎!令我工都唔返得....好彩呢個月無事啦!放心曬!

p.s.: 今年 k3 (boxhill) ,我未走前聽 d 家長話面試結果出咗---9成入佐對面果間(英基)喎!

原文章由 Queenie601 於 07-10-14 00:30 硐表

仲有, 佢話佢哋無乜功課, 只係畫下線咗咋喎... ...
‹ 上一主題|下一主題