用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳寶盈花園德寶幼稚園N1 (2007-08年度) ...
樓主: NamB
go

將軍澳寶盈花園德寶幼稚園N1 (2007-08年度) [複製鏈接]

Re: 將軍澳寶盈花園德寶幼稚園N1 (2007-08年度)

其實我都有報保護兒童會,但interview個日唔記得o左去。

Re: 將軍澳寶盈花園德寶幼稚園N1 (2007-08年度)

你好早報? 我打去時, d 職員又係暗示唔好side時間apply~~

NamB 寫道:
其實我都有報保護兒童會,但interview個日唔記得o左去。

moonychan,

我是住TKO Plaza, 過條馬路就到富康, 所以揀呢間.  但去interview就去寶盈, 都見過下啲miss, 都ok, 但我見啲外藉老師態度好似較為冷淡, 剩係自已交談, 冇主動同啲小朋友玩喎. 而校舎都好新.  不過我屋企行去都要一段路, 所以都係選擇富康.
;-)

IRIS0703

OH, 我住將中, 所以行去寶盈會近 d 同 d 路易行 d.

另外, 我交學費果日先見到有2個外藉老師係 較young的鬼仔. 我覺得如果係鬼婆會好 d 囉.

anyway, 報左就唔轉了, 希望囝囝讀得開心, 我囝囝返 am class 都係返3個鐘. 想佢過d 群體生活 & 學下自立.

除了德寶外,所有學校都係囝囝1歲既時候報名的,但有o的學校都話我報得遲喎

哇!都唔明個bk搞咩,好亂,我之前嗰d比人cut咗,開番個新,,你哋會唔會咁呀?

嘩, 新版 bk 好難睇/用呀

好似有o的文章睇唔到,所以想testing o下

唔明點解d 留言show唔到

收到信幾時要買書本未呀?

我就未收到∼!

同埋, 好似全天候著白色鞋, 唔知係咪呢?!

原文章由 NamB 於 07-6-28 09:37 發表
Hi fanfan,

我囝囝都係0501出世,佢都係今年讀n1主流,不過係am class,所以唔會同班lu。

我的囡囡剛剛給寶盈德寶收錄, 國際班 am, 不過12月才上學, 因為到時才夠兩歲 :loveliness:

hi catbb888

我囝囝都係國際班 am class 9月3號開學.

原文章由 catbb888 於 07-7-5 15:51 發表
我的囡囡剛剛給寶盈德寶收錄, 國際班 am, 不過12月才上學, 因為到時才夠兩歲 :loveliness:

[ 我都未收到信,應該好快啦   ,summer要著白色鞋,but winter 就著黑色皮鞋,全年要著白色波鞋,去年學校就有show出來,唔知今年有冇鞋show出來呢?我問個學校8月6日主流開課先,希望快d到,可以對少d個百厭星
quote]原文章由 moonychan 於 07-7-5 15:02 發表
收到信幾時要買書本未呀?

我就未收到∼!

同埋, 好似全天候著白色鞋, 唔知係咪呢?!

[/quote]

HI FANFAN12

新版bk很難睇 :tongue:

你囝囝是否2歲呀? 點百厭法, 你比佢讀全日 or 半日?

你是否 full time mama?

原文章由 fanfan12 於 07-7-5 18:40 發表
[ 我都未收到信,應該好快啦   ,summer要著白色鞋,but winter 就著黑色皮鞋,全年要著白色波鞋,去年學校就有show出來,唔知今年有冇鞋show出來呢?我問個學校8月6日主流開課先,希望快d到,可以對少d個百厭星
quo ...

你唔記得我啦,我係之前嗰>fanfan<都唔知咩問題,我入唔到呀.攪到要重新註冊先得,真麻煩

fanfan12,我都覺得好亂呀,我之前仲以為我部電腦有問題,好彩唔係o者!

我諗好快會收到信架la,因為8月6號都返學o羅!

fanfan12

係呀係呀, 記得喇......

namb

2/7 去左 os 玩呀, 你地個playroom好正呀, 個佈置唔錯, 鋪既地墊 & 地 "煎" 好過將中....露天playground都好大, 好多兒童設施, good.

你係咪都成日帶囝囝落樓下玩既呢.

原文章由 NamB 於 07-7-5 22:58 發表
fanfan12,我都覺得好亂呀,我之前仲以為我部電腦有問題,好彩唔係o者!

我諗好快會收到信架la,因為8月6號都返學o羅!

你地有冇邊間心水既 K1 呀??

你地有冇睇過坑口果面果間 ST. ANDREW 呀??

我首選出返九龍塘讀既, 但都會揀定1,2間 tko 既幼稚園做後備.

係呀,囝囝成日都會叫我帶佢去公園同會所玩架,所以我覺得OS對o的有小朋友o既家庭係幾好架!

我都覺得坑口o個間St. Andrew 幾好,K1都會考慮呢間。

Hello, 你地去晒邊呀?

昨日收到救世軍明德o既信話收o左囝囝08-09年度(即下個年度)K1
‹ 上一主題|下一主題