用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 今日收到禮賢的信啦
樓主: circlenfrog
go

今日收到禮賢的信啦   [複製鏈接]

回覆:little_yolky 的帖子

妹妹已有最好的安排

對不起,我想問真是有reject letter 嗎?是沒有提及12月和6月那些日子嗎?因收到無限不獲取錄信,今次收到後備信,感覺太唔實在了

neko1234  有 . 我仔就收到rejected letter   發表於 14-11-17 14:19

little_yolky 發表於 14-11-17 11:29
咦, 你中咗六合彩呀? 恭喜你呀, 禮賢very good呀。可惜我rejected

係呀, 阿女話見倒我開心到跳起喎 mouth:" />... 我同老公講好彩人地in佢十幾分鐘啫, 再in耐D睇穿哂佢就應該唔收架喇, 好似果D一大班小朋友玩遊戲咁in, 阿女實玩到癲哂阿爸姓乜都唔記得..全部慘敗...今次真係好彩好彩..
By the way, 今次唔洗上網對number, 感覺冇咁邪....haha..

little_yolky    發表於 14-11-17 12:38

回覆:今日收到禮賢的信啦

Finally got the letter,waiting too

hobby 發表於 14-11-17 12:17

對不起,我想問真是有reject letter 嗎?是沒有提及12月和6月那些日子嗎?因 ...

今天在同學仔處確認左有 reject letter。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

好似寄出左好多waiting,所以都係平常心。

唉呀~我都係waiting

回覆:wingwing1205 的帖子

回想5年前,最尾果日才醒起要交禮賢報名表,最後1小時交報名編號係#947。即是約一千人報名。估唔到近年有3至4千人報。

上天自有安排,亦只有這校收我仔。曾經我嫌棄這校校園太細小,但老師真是好有愛心和耐性,臉上常常掛著笑容,師生打成一片。我越來越喜歡這校了。

恭喜所有取錄者,歡迎加入禮賢

LuLuKiuKiu    發表於 14-11-18 12:28

真係好似好多waiting, 唔知有幾多......anyway,大家加油~
但我都係...已經收左好多reject letter, 唔敢相信, 竟然有waiting.

引用:真係好似好多waiting,+唔知有幾多......any

原帖由 kwanso78 於 14-11-18 發表
真係好似好多waiting, 唔知有幾多......anyway,大家加油~
但我都係...已經收左好多reject letter, 唔敢相信 ...
其實我們waiting既小朋友,係咪已經冇希望。學校好像出多些offer, 預左有些唔要,所以其實冇waiting 可言。

Waiting too!

回覆:rhung 的帖子

但不論如何,總比reject有多一個小小的希望……加油!

你地接受到隔離church重健的noise同沙塵?

回覆:淺草 的帖子

請問要幾時注冊呀你地?

引用:Quote:原帖由+kwanso78+於+14-11-18+發表真

原帖由 rhung 於 14-11-18 發表
其實我們waiting既小朋友,係咪已經冇希望。學校好像出多些offer, 預左有些唔要,所以其實冇waiting 可言。 ...
yes!! 根本間間都offer多啲學位出來,預左一批留左位最後放棄嘅小朋友,早幾年waiting仲有少少機,呢幾年多左好多小朋友,waiting 只是封安慰信,總好過收reject letter!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Tigerpooh 發表於 14-11-20 08:32
請問要幾時注冊呀你地?
28號 下午注冊

11B 發表於 14-11-19 23:08
你地接受到隔離church重健的noise同沙塵?
我估禮賢堂重建禮小係有參與的, 佢地應該唔會比重建 d noise影響佢地上堂, 可能某D工程可以放假先做, 至於沙塵就避免唔倒.唔知個工程幾時完工呢? 會唔會入學前已經搞掂最嘈果D?

gracelam 發表於 14-11-20 09:41
yes!! 根本間間都offer多啲學位出來,預左一批留左位最後放棄嘅小朋友,早幾年waiting仲有少少機,呢幾年多 ...
我都覺得好似間間都offer多啲學位出來....

gracelam 發表於 14-11-20 09:41

yes!! 根本間間都offer多啲學位出來,預左一批留左位最後放棄嘅小朋友,早幾年waiting仲有少少機,呢幾年多 ...

呢個幼稚園集團去年有三十三人考到禮賢,但最後只有一人要左個學位。我估呢個現象
在其他幼稚園集團都會大致相若。

http://www.learninghabitat.org/web/index.php?id=26

所以我估後備都會有一定機會,問題係在三千人當中,到底有幾多個後備咁解者!

淺草 發表於 14-11-20 09:58

我都覺得好似間間都offer多啲學位出來....

即係好似賣機位咁,一定係超賣。。。當然真正的神校就應該唔會點超賣。

‹ 上一主題|下一主題