用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 收到沙田體藝面試信未?
樓主: mllau
go

收到沙田體藝面試信未?   [複製鏈接]

回覆 fionakong2008 的帖子

請問放棄邊間免費直資?

這2天你們面試如何?  

請問是否一定是見校長 / 副校的 ? 阿囡話唔知個位interviewer 是否係校長 ?

回覆:收到沙田體藝面試信未?

我女見副校,但副校堅持我女稱呼他x先生便可,大致順利啦,但睇得出我女太緊張了。突然覺得個女成熟咗,識得緊張,由兒童期真真正正踏入青春期,見證著他上咗寶貴嘅一課。

即是否只有2間房見學生?  我個囡見果位 interviewer 係男老師 ~

go111kmf 發表於 14-3-26 13:58
我想問PE組考自選運動是否任何一種都可以,還是學校有規定,THX.

自選一樣: 籃、足、排、網、棒、壁、乒乓、羽毛球, 體操,游水, 跆拳,舞蹈,武術, 面試嗰日以上差唔多大部份項目都有人玩, 個個十八般武藝, 好像武林大會

saiwanho  好精彩喔  發表於 14-3-27 12:32

引用:我女見副校,但副校堅持我女稱呼他x先生便

引用:這2天你們面試如何?++請問是否一定是見校長

引用:Quote:go111kmf+發表於+14-3-26+13:58+我想

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+14-03-27+

原帖由 KT0603 於 14-03-27 發表
我仔岩岩見完啦,只見副校長一位,妳囡係咪?
係呀,只有一位,但我未鬆哂,星期一呈三,好像打機咁,過完一關又一關

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+14-03-27+發表我仔

引用:我女見副校,但副校堅持我女稱呼他x先生便

小兒現小三還有時間準備,謝謝!

回覆 KT0603 的帖子

同樣今天最後一科考試,今天面試完體藝,聽阿仔講番,副校長都問了很多問題,包括介紹自己,為何選擇體藝,過往參加比賽的經歷,自行哪兩間中學等等,又問長大後想做什麼,又中又英,但氣氛良好,很友善努力埋星期六自行另一間的第二次面試,就要好好輕鬆一下
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

想問下,面試後會收咗張準考證嗎?(黃色嗰張)

引用:想問下,面試後會收咗張準考證嗎?(黃色嗰

原帖由 zitazita999 於 14-03-27 發表
想問下,面試後會收咗張準考證嗎?(黃色嗰張)
收咗

引用:回覆+KT0603+的帖子 同樣今天最後一科考試

引用:Quote:原帖由+homingm+於+14-03-27+發表回

原帖由 KT0603 於 14-03-27 發表
唉呀!問題差唔多喎,另外有問家庭成員、父母職業,我仔話媽媽is a lovely housewife,she ...
我好彩無問家庭,講開又講,我女第一間in嘅自行又係問家庭,佢夠膽死話:媽媽係家庭主婦,喺屋企係無嘢做嘅!我暈了,先唔講我現實係忙到水都無時間飲,就算係,都揾啲嘢講下啦

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+14-03-27+發表唉呀

Thx.因為我見第一次考體能無收張準考證,所以今次以為個仔大頭蝦,留咗喺副校長度

KT0603 發表於 14-3-27 14:51
我仔尋晚有上學校網睇,好似有全體老師的照片。我他岩岩見完,係副校見!

...
有兩位副校,請問是那位?謝!
‹ 上一主題|下一主題