用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 香港創價幼稚園~Part II
樓主: YinYin2002
go

香港創價幼稚園~Part II [複製鏈接]

Re: 香港創價幼稚園~Part II

我都是退返張cheque比我, 因太多人所以無份,我都好想大家分享一下這個講座。

Sandy媽 寫道:
龍馬媽:14/1的活動要抽籤的嗎?咁我都算好彩有得去,但我之前miss左一個通告,就係上星期六有個兒童情緒的講座,冇報到名,你地有冇人去左?有冇野可以分享一下!

YinYin媽:你係去唔到14/1的筆墨文字班or7/1的兒童情緒講座呢?

另外,你地填左份左右手執筆的問卷未?琳琳係左手兒,而家畫線條尚容易教,遲d要寫字都唔知點教,學校&彭sir話會有個talk關於左手兒,希望有幫助

Sandy媽:

唔洗擔心我自己都係左手兒,我都可以教到我大仔寫字!最重要係學好筆順!下次見到再分享下!

請問14/1筆墨文字班,妳什麼時間呀?我係2:00pm(A組).Yinyin2002,應該係B組3:30pm之后!

兒童情緒講座,我都miss左!

mariachn,

14/1筆墨文字班,我同你都係2:00pm(A組)呀!!!   

珍珠媽咪,
謝謝你的糖果包!!  :  :  :
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

Sandy媽,
我係抽唔到7/1的兒童情緒講座

珍珠媽咪,
謝謝你的糖果包!! 補祝軒軒生日快樂!!!   

mariachn,
我沒有參加14/1筆墨文字班

珍珠媽咪,
原來係軒軒生日, 補祝生日快樂!!      
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

YinYin2002 ~~aal~~
多謝你們祝福! 幾日無睇創價網,追到我 hehe~~家長日我係2:20pm呀!心情好緊張添!我都無乜同佢溫習功課架~~   

珍珠媽咪,
珍珠仔生日        係咪四歲:> 補番Happy Birthday!
家長日~我係星期日10:45am. 實眼瞓C我
14/1~你有冇份呀! 到時見唔見到你呢?

珍珠媽咪,
我都補祝你囝囝生日快樂!

chityumama ~~龍馬媽媽~~
謝謝你們呀~~係呀.軒軒已經四歲啦!時間過得真係快呀!
14/1~我唔得閑呀!家長日編左我係星期六呀!
好期待2月25號既親子大游行,實好多人,場面一定好震撼!!!

珍珠媽咪,
補祝軒軒四歲生日快樂!時間過得好快,到4月鈞鈞都4歲!

Yinyin2002,
原來妳是說家長日3:50pm! 明白啦!

virginia,
明天一齊坐呀! 我再打比妳!

virginia/maria:14/1筆墨文字班,我都係2:00pm(A組)呀!!!   記住帶圍裙手袖,到時見

珍珠媽咪,
祝軒軒生日快樂! & 多謝你的禮物!!

mariachn & Sandy媽,

咁聽日見喇   

Sandy 媽 : 

謝謝提示!我今晚會ready好!明天見!約埋virginia一齊坐!

Hi Sandy媽﹐virginia﹐mariachu﹕

今天很高興認識妳們 ﹐Sandy媽請恕我‘冒昧’某 某然上前和妳打招呼﹐其實我也不肯定妳是否Sandy媽﹐因為穎琳個樣和BK幅相有少少不同﹐[BK幅相影得胖些及樣子成熟些]﹐我是看見她用左手[因為之前妳說過囡囡是用左手的﹐因為我囝囝都是左撇子 ]所以我便鼓起勇氣和妳打招呼  
在網上就交談得多﹐今天終於可以當面打聲招呼﹐感到很高興    我囝囝今日也玩得很開心。

Hi YIYIKO: I'm at home now & unable to write Chinese.  I'm glad to meet you today.  It's very happy to know many parents here that we can share the nurturing experience.  穎琳also  enjoyed the activity today though she said she was drawing a horse but surely no one could understand I am considering to buy some ink & "Mao" pen for her to try drawing.

Forgot to mention this afternoon that we will accompany 穎琳 to Philipine tomorrow and return on Wednesday evening.  So she will absence from school for 3 days

YIYIKO,

好高興認識妳!仔仔都係玩得好開心!今天我買了宣紙和墨,跟他和哥哥再寫和畫!

希望2月25日親子運動日,再見各位!

YIYIKO,
好高興認識妳呀!

纓纓玩得好開心!另外我覺得佢好似好受同學仔歡迎, 唔知係唔係上課時周圍走(八), 如果係就要  

2月25日親子運動日,如參加人數超過1000人要抽籤. 如果抽唔到咪好    希望幸運之神睇住d BK 媽咪& 小朋友

你地就好啦有得一齊玩, 希望下次旅行唔好又抽唔到籤!
‹ 上一主題|下一主題