用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問荃灣仁濟幼兒園好嗎???比點意見la(part 5) ...
樓主: 雋雋B
go

請問荃灣仁濟幼兒園好嗎???比點意見la(part 5) [複製鏈接]

Re: 請問荃灣仁濟幼兒園好嗎???比點意見la(part 5)

我有少少時間囉...
tobimom
琴日雋雋真係最遲走果個來家...不過應該都幾開心下..因為有糖收...
TobiMom 寫道:
雋雋B
我頭先湊 tobi 放學個陣 , 老師叫 雋雋b 個名 , 但我同tobi 走個陣 , 都未見佢出黎 , 係咪 '爸爸' 湊放學呀 ?

Re: 請問荃灣仁濟幼兒園好嗎???比點意見la(part 5)

lovebbmom 寫道:
小朋友扮鬼扮馬返學實好好玩...

LBB,
澤澤有無扮鬼扮馬返學?

雋雋b,
你得閒啦...   
LAST SAT 有無去荃浸交表?

fungyee
有呀,仲同雋雋一齊去, 但雋b一到佢門口就喊到收唔倒聲話唔入.....無法, 我諗都係唔會同佢去in架啦....雋b好抗拒呢間學校... :cry:  :cry:
fungyee 寫道:
雋雋b,
你得閒啦...   
LAST SAT 有無去荃浸交表?

雋雋B,
哎呀...係呀...點解會咁既? 佢係咪未訓夠呀? :-|

fungyee
唔係呀...佢家下佢好似有學校恐懼症甘樣呀...     
fungyee 寫道:
雋雋B,
哎呀...係呀...點解會咁既? 佢係咪未訓夠呀? :-|

雋雋B,
唉...雋雋同謙謙一樣...   
佢尋晚又話唔返學啦, 我拎返左隻CD, 尋晚播比佢睇, 開頭都好用心咁睇架, 點知睇下睇下就想喊咁既樣, 話熄機, 唔睇啦..又話唔返學...點算, 真係無佢辦法.. :cry:

fungyee
同雋B一樣...我都無佢法...但係唔比佢返學又唔得喎...就算幫佢轉半日, 佢都係同樣會有呢個問題, 真係搞佢唔掂..

雋雋B,
咪係lor...都唔知佢地幾時先適應, 朝早見倒佢喊苦喊忽真係唔好受... :cry:

fungyee
唔知係咪老人家一直湊開, 好少同其他人接觸所致呢? 我見有D小朋友真係好快可以適應倒家, 仲玩到唔肯走TIM喎..

fungyee 寫道:
[quote]
小朋友扮鬼扮馬返學實好好玩...

LBB,
澤澤有無扮鬼扮馬返學? [/quote]

佢學校都無呢d function...

[quote]
雋雋B 寫道:
fungyee
有呀,仲同雋雋一齊去, 但雋b一到佢門口就喊到收唔倒聲話唔入.....無法, 我諗都係唔會同佢去in架啦....雋b好抗拒呢間學校... :cry:  :cry: [quote]

雋雋B,
咁你係唔係無報到荃浸lor

lovebbmom
係呀,無報...
[quote]
雋雋B 寫道:
fungyee
有呀,仲同雋雋一齊去, 但雋b一到佢門口就喊到收唔倒聲話唔入.....無法, 我諗都係唔會同佢去in架啦....雋b好抗拒呢間學校... :cry:  :cry: [quote]

雋雋B,
咁你係唔係無報到荃浸lor

[quote]
雋雋B 寫道:
lovebbmom
係呀,無報...[quote]

IC...咁你打算報邊間....

lovebbmom
我諗住幫佢報保良局算囉...同埋佢呢兩日返仁濟好似又無乜特別, 如果有好轉我會比佢繼續....
[quote]
雋雋B 寫道:
lovebbmom
係呀,無報...[quote]

IC...咁你打算報邊間....

雋雋B,
小雋B 開始習慣啦...好事...   

morning....

fungyee
唔係呀, 祇係佢無得揀咋..今日又喊住口話唔返學囉..   
fungyee 寫道:
雋雋B,
小雋B 開始習慣啦...好事...   

[quote]
雋雋B 寫道:
lovebbmom
我諗住幫佢報保良局算囉...同埋佢呢兩日返仁濟好似又無乜特別, 如果有好轉我會比佢繼續....[quote]

morning...

雋雋B
其實主要雋B返學返得開心....

lovebbmom
其實佢係學校唔知開唔開心, 係校長同老師都話佢唔多出聲...

雋雋B 寫道:
morning....

fungyee
唔係呀, 祇係佢無得揀咋..今日又喊住口話唔返學囉..   

morning..

雋雋B,
謙謙今日返學無喊, 只係扁咀...不過佢都成日話唔返學...
‹ 上一主題|下一主題