用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園 家長分享
樓主: 法子
go

迦南幼稚園 家長分享 [複製鏈接]

Re: 迦南幼稚園家長分享

黃埔迦南國際幼稚園本身學校與程度都與william 那間差不多, 若果小朋友叻的話,william重有得讀日本語,當然黃埔迦南國際幼稚園本身d 先生都ok, 但主任就口甜舌滑,就像畢業典禮家長的座位安排與小朋友的角色一樣,對著家長說是抽籤安排,但當日所見,與他熟落的全都坐在最好的位置上,他是否真的大公無私對所有小朋友,就要看家長是否與她多溝通了o但據我所知,小朋友肚痛, 跌倒都不會即時通知家長, 甚至要小朋友等到放學 , 有多位家長就曾經有此經驗而不滿,  小女今年在此畢業, 有欺騙的感覺o

BNTYA01 寫道:
hi,
我女女現在黃埔Cannan讀N1,9月讀K1,本來考上了其他幾間幼稚園,但最後也揀了Cannan,因為都幾好,地方大、乾淨、校舍算新,因九龍塘有些比較舊。老師都好好,有和我們溝通,包括面談和電聯。N1的課程:唱兒歌、唸兒詩、教中英生字、大小肌肉訓練、填色和手工、中英文故事書,有生字咭和小遊戲拿回家溫習和訓練。
值得選擇。
schau28 寫道:
各位迦南的家長,
我住係紅磡區, 請問黃埔迦南國際幼維園好唔好?
請大家多多知教   
[/quote]

又係為個畢業禮.....黃埔分校的安排我不清楚,不如你話我知你坐位No.看看係咪真係咁差??
我知道通常係學校肚痛, 跌倒依d事,每間幼園都有發生架.
肚痛學校會幫小朋友塗油讓他休息一會,
跌倒會幫他消毒貼膠布etc....
通常放學通知就得,唔需要即時通知家長嫁!!
所以小朋友係會正常時間放學 ,並不需要早退的.
當然,你係要話佢"穿頭""盲腸炎"呀etc...又另說la~~
如果唔返學無請假似乎係家長責任喎.....為何家長不會打個電話回校請假呢?
以我所知N1 K1的小朋友比較細,老師都常常致電家長的.
我又未試過唔記得交錢,不過就算頁係唔記得,學校會提番家長law,咁都好閒之麻~~

都係個句la...如果為左個畢業禮而執著又何必呢.....

我覺得每樣事情包括學校都有好的一面也有壞的一面, 一間分校做得出色, 是否等同所有的迦南幼稚園分校同樣做得出色呢? 學校是死物, 人是生的, 有好的制度而沒有好質素的執行者, 一所好名聲學校, 也會給人壞印象O
法子, 你說得沒錯, 肚痛學校會幫小朋友塗油讓他休息一會,
跌倒會幫他消毒貼膠布, 家長在正常情況下都會這樣想, 但實際上沒有時, 你是否會覺得有問題呢
我只是說出一些同級家長曾在黃埔分校發生過的事實真相, 我也明白事實的真相有時很難令人接受, 你也不要太執著我的意見O

各位迦南的家長,
請問藍田迦南國際幼維園好嗎?  師資OK嗎?

有冇藍田迦南可ans. tabo呀~~

今日好大雨,Pm class停課,
囡囡話"冇得番學?!慘0羅..."

我都想知呀, 因為想明年報k1. 唔該晒  

德朗mama, wendy & 各UKmama,
明天小一放磅,希望你地入到1 st 志願~~~~
記得上黎報消息呀!!!
may good luck!!!

德朗mama, wendy & 各UKmama,
你地派成點呀?

法子:
   我哋派到第一志願!好開心!     
★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

恭喜!

manman,德朗mama,
你地派成點呀??
該用戶已被刪除

MIMI&LONG,
你地第一志願揀左邊間?
你派左邊間天主教小學呀?
依家叩門個度有冇消息呀?

平讓迦南幼稚園男童校服
因小兒讀完今個學期會轉校,現平售男仔校服全套
size: 3號 (最細~K1合穿)
~夏季~
05年9月開始穿至11月中,今年4月尾穿到7月中
校服兩套
運動套裝一套
外套一件 合共現售$180

~冬季~
05年11中月穿至四月尾 (只穿了5個月)
運動套裝兩套 ~ 冬季要日日穿的
黃色樽領打底衛衣兩件
羊毛外套一件
有帽雙面校褸一件
(只穿了十幾次,但買咗$280 )
合共現售$380
如冬夏季全部一齊買,全套$500(不議價)不散件賣~
要7月尾先可交收,因夏季現在仲要著到7月21號。

有興趣請PM本人,荃灣區或至金鐘地鐵沿線交收~
該用戶已被刪除

holongmama,
oh, holong 要 change school呀??

德朗mama,
係咪荔景個間?唔知好唔好呢?有冇問下先生意見?
主恩& 仁立都幾勁架,仲有冇試多幾間呀...
good luck!!!       
‹ 上一主題|下一主題