用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田英藝
樓主: Pmother
go

沙田英藝   [複製鏈接]

回復 hebe2010 的帖子

我咦家得THINK MOS PM OFFER,等緊BOXHILL RESULT.

回復 lulumomo 的帖子

IN下無防!! 當攞多個經驗...

引用:我今日收到電話話今個星期六IN,仲去唔去好

原帖由 lulumomo 於 12-11-20 發表
我今日收到電話話今個星期六IN,仲去唔去好呢?

有冇人知SHANTIN CAMPUS有几大呀? ...
我都未決定去唔去星期六in,但新校舍存在好多未知數,呢間聲譽又麻麻地。。。

回復 AJH 的帖子

我都係咁諗,始終都係新校,好多野都未知,依家仲考慮緊讀唔讀好,唯一優點就係好近我屋企!

回覆:lulumomo 的帖子

我想問如果英藝同boxhill,你會點取捨?
如果上local school

回覆:misscoco 的帖子

我都係,佢最近我!
但最衰無評口

回復 Greenhouse009 的帖子

佢只係得九龍塘分校口碑好D, 其他分校如大埔天水圍就無咁好, 真係唔知博唔博得過, 但四千幾學費就真係比較貴... 不過佢學術上應該比區內有學卷既幼稚園可能高少少, 聽閒佢地係教快一年既.

回復 misscoco 的帖子

我同你諗法一樣。。都唔知佢博唔博得過。。。。
你咁講完。。如果BOXHILL 收我個仔。。我可能都係讀 BOXHILL。。。最多自已跟緊D中文。。。

misscoco 發表於 12-11-20 19:25
回復 Greenhouse009 的帖子

佢只係得九龍塘分校口碑好D, 其他分校如大埔天水圍就無咁好, 真係唔知博唔博得 ...

九龍塘口碑真係好,我見我屋苑好多小朋友讀zenith Kowloon tong PN, 我就會走去問D家長覺得點, 個個都話好, 而D小朋友又同我說喜歡老師和學校, 不過PN都幾深,聽D家長說教K1嘢, 𠳔哋話缺點係學費貴,我都有申請Kowloon tong zenith,等緊佢出信,希望佢哋收12月細女

Greenhouse009 發表於 12-11-20 19:05
我想問如果英藝同boxhill,你會點取捨?
如果上local school

我會擇BOXHILL,因為我地上緊呢間既PLAYGROUP,感覺几好.我個仔都好鍾意呢間學校....但中文就要自己教多D....

但英藝就一D資料都無.......

回復 lulumomo 的帖子

我都有返boxhill playgroup. 我就係見呀仔返得好開心..所以我知呀仔返boxhill 就多數會開心. 但可惜的係. 佢8:55先可以放呀b返.. 我唔可以自己送佢返學..

英藝係新.我有諗過博唔博.. 因為我朋友話kln tong 佢個仔讀得好開心..
我又諗佢新校個地點 對我來講係perfect 又可以自己送返學......可以俾個機會親子下.. 唔駛叫婆婆送返學...

可能我諗多咗.. boxhill 收我先再頭痛過啦......

引用:回復+lulumomo+的帖子 我都有返boxhill+pl

原帖由 Greenhouse009 於 12-11-21 發表
讀左boxhill playgrouo加硬分,收機會好高:

回覆:hebe2010 的帖子

咁準備頭痛

回覆:epsonprinter 的帖子

Boxhill 我連interview都無機會p.s. my bb is late Aug

請問in咩呢?星期六收到电話去面試,会否分兩輪?用中文定英文架?謝謝回復

我上次去IN既時候入左一個課室, 課室裡面有三個老師(廣東話,國語,外藉老師各一個),當然唔係自己一個IN晒啦, 我咁啱就IN個廣東話老師(可能我係報主流班),然後個老師就會比D玩具小朋友玩,都係將個D正方型,三角型放入去屋仔度, 睇下個小朋友反應, 跟住就問我地係報主流班定國際班, 全程五分鐘完成(可能上次勁多人關係)

十萬個唔該!

回復 Toeyyipbb 的帖子

加油呀!!! 你小朋友一定得!

真係好感謝您咁詳盡既講解,擔心自己英文唔叻影響到亞囡
‹ 上一主題|下一主題