用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長?
樓主: lon
go

有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長? [複製鏈接]

Re: 有無德寶國際幼兒園(富康)N1(RED)的家長?

hi vibianyeung,

Hello 我個囡梓淇都係Red組,都好鍾意Ms.Chao架!

hei hei mummy,
thanks for telling me.  I feel much better now.  really scare if he sick again.

vibianyeung, welcome
To to always mention 樂怡. She is very smart.

candice001,

that one you mention is my mother-in-law (nai nai).  she is very worry, ask me to tell the teacher not to let the kid go to school.

ethan,
re : Winter Sport Suit
not yet rec'd, but I let heib to wear our own long pant, just try to find the nearly colour (grey)... that's not our problem, it's school, so they can't complaint us why we wear the different colour pant...

re : K1
in fact my 1st choice is SPK, then SKH (as close to my office).

lon 寫道:
candice001, ethanmummy, small_cc.......

Hello,

你地未有冬季運動服? 我個仔已經有 , 係唔係size唔同,所以先有, 我個仔個頭比較大, 所以要著4號碼個頭才穿得落, 但條褲就好長.  我都覺得d校服幾貴.

我都覺得Ms.chao幾好, 經常打電話報告亞仔喺學校的情況.我個仔都好喜歡 Ms. chao, 經常提起佢.

我個仔叫 Kevin (朗朗), Candice001 你個仔叫?名.開學頭3日我都有陪他返學, 我可能都見過你.

我開學都有陪女女charlotte(梓淇)返學, 我都可能都見過你.  話時話, 我個女都記得Kevin, 看相時講個名出黎.  

hi, ethanmummy:
你仔叫什麼名字,又係讀purple, 今年大家都未有機會見面, 因為德寶n班要出年先有旅行.     

ethanmummy:
我了解妳的耽心,因為這一陣子太多小孩子生病了,所以有風吹草動,大家都會怕怕的。如果TO TO有敏感的體質更要注意身體。

vibianyeung:
我囝囝就坐在樂怡旁邊,他常常提到妳的囡囡。
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

你地就好啦, 個仔咁醒識得同學仔o既名, 柏誼返到屋企, 問佢好耐都唔會睬我地!  我想問下你地會唔會每日同佢地溫書架?

我覺得阿仔同人地好唔同, 同佢講故事唔夠2分鐘就走左去! 但佢又會自己睇書, 總之就係除左玩車就唔會坐定!  如果佢大左都係咁我就c火啦!

vibianyeung,

我係debroah另一個topic睇到你話你囡囡係學校撞到, 咁老師有無解釋點樣撞到呀, 佢咪好痛羅! 陰公啦!  

呀!唔記得講, 佢地有個姐姐住係我樓下架, 所以成日都會見到佢!

tszkipa 寫道:
Hello 我個囡梓淇都係Red組,都好鍾意Ms.Chao架!

hi tszkipa,

我個仔仔叫柏誼呀!  其實我諗講左個名都無用, 我要返工所以好少認得!

你係全職定在職mummy呀?  我要返工, 仲要好遠, airport, 所以放工返黎之後都成個散晒!

candice001,
Miss 話囡囡走, 但巳有一個老師及一個嬸, 點都好, 地下一定要有防滑啦...較活潑的要捉真的捉不到, 而且2yrs的小朋友更加要留意........ :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

small_cc,
你好, 我看到d相後, 見到你仔仔, 仔仔返學開不開心啦!!!

:  :  :  :

樂怡生病無返一星期, 真的很怕....... :cry:  :cry:    

nice to meet you 梓棋媽咪,vibianyeung (樂怡媽咪)

Candice001 我拿幅相問個仔同學仔叫?名, 佢都唔識講, 有幅相你個仔企喺佢隔離, 佢話唔知佢叫?名. 平時我問佢有關學校的事, 佢都守口如瓶, 一D都唔講. 不過我有個朋友話佢個女上年讀N1上學期都係咁, 下學期開始會講學校的事比佢聽, 希望我個仔都係咁啦.   

我就唔會日日同佢溫書, 星期五派手冊時知道佢嗰個星期教過什麼, 然後, 間中會睇吓佢識唔識和溫書, 平日主要教佢有關日常生活的事物.    :

梓棋媽咪, 你個女認得我個仔Kevin呀, 我問個仔邊個係梓棋, 佢話係中秋節全體合照相時坐响最右手邊穿著紅色鞋仔的女仔, 係未嗰個呀?      

ethanmummy
What name of your childern and Do he/she is N class (purple)...
What you mean "ask me to tell the teacher not to let the kid go to school."   

vibianyeung:
樂怡好返沒?快回來上學,因miss law說我個囝囝最friendly就係樂怡la!

我囝囝點會識很多同學仔?除了他是大仔之外,是因為他返學喊左一個月,每天我陪他進去時,我就會指著同學說,你看喔!這個xx,他想和你一起玩!
可能這樣我仔仔就識晒同組的小朋友,拿著相片問他,他都知道。
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

我想問下你地會唔會留係到讀k1?

Hello!大家好.原來Red組已經有個自己Topic真係好!我係Aby 媽咪,唔知你地d仔仔囡囡在家有冇提過Aby呢?
Aby在家對著相片也可以講晒d同學仔名,不過有d音我聽得唔清楚,但我記得她也提過梓棋,柏誼....我都唔記得太多!
Aby依家晚上問佢學校d野,佢都會講到一些,好似之前學寄信,佢都講到大概程序,見到郵筒又會好開心指著叫我睇!
依家Aby坐校車返放,都好少到學校,Miss Chao間中都會打電話比我,我放工都儘量會同Aby傾吓學校老師同學趣事,希望佢多d歸屬感,就會鍾意返學!
其實,我都有考慮過出去讀k1,都報過其他幼稚園,不過,如果冇真係心儀的學校收,Aby會讀番德寶!
有什麼學校消息,一齊聯絡啦!下次再傾!

各位red & purple組o既mummy, 有無興趣攪個christmas party 玩下呀!

hi Candice,
我係梓淇Daddy呀,'小熊媽咪'先係梓淇mummy... 小熊媽咪係在職mummy。
你返airport又真係好遠喎! :wink:
candice001 寫道:
[quote]
hi tszkipa,

我個仔仔叫柏誼呀!  其實我諗講左個名都無用, 我要返工所以好少認得!

你係全職定在職mummy呀?  我要返工, 仲要好遠, airport, 所以放工返黎之後都成個散晒!
‹ 上一主題|下一主題