用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

BoBo1021,
小姐仔咁勁.. 但那個後滾翻我覺比較危險喎. 如在家最好不要做了. 告知小姐仔. 平時小師兄除了在 Centre 練習, 在家是不會做這些動作. 一黎無地方, 二黎我覺危險 , 你可以叫佢拉筋就夠啦!

其實小師兄這兩天已嚷著話要做一次全套動作過我看. 可惜我叫他不需做. 因他練習時我已看過了, 我相信他因有信心才會這樣說. 平時他是不會說做給我看呢!

原帖由 BoBo1021 於 09-5-18 20:54 發表
JoJo
小姐仔直頭做哥哥套C組動作比我睇添 , 佢真係好認真.........睇隔離D哥哥姐姐練習呀
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

JoJo
係呀, 佢喺床度扮做c組動作呀, 不過做到錯晒, 好在我家有張大床比佢玩咋.

原帖由 JoJo 於 09-5-20 08:55 發表
BoBo1021,
小姐仔咁勁.. 但那個後滾翻我覺比較危險喎. 如在家最好不要做了. 告知小姐仔. 平時小師兄除了在 Centre 練習, 在家是不會做這些動作. 一黎無地方, 二黎我覺危險 , 你可以叫佢拉筋就夠啦!

其實小師兄這兩 ...

Tina/JoJo
場地即係邊區呀, 小姐仔放4:30pm喺CWB, 唔知近唔近呢??

原帖由 JoJo 於 09-5-20 08:48 發表
Tina,
我舊年都有份幫手攪畢業聚餐, 而今年場地同舊年係一樣既.

或者你可以提議叫舊生會既人幫下手都得家

總知. 要幫手就出聲啦.

我原本都諗住做義工, 不過一直都唔見有通告招攬今次生日會義工

原帖由 JoJo 於 09-5-20 08:52 發表
tautaub,
如係小朋友生日. 應將會收到回條要求家長準備一些食物 (有蛋糕, 肉類, 小食等等. 只需負責一樣)

其實如係自己小朋友生日而自己又有份做家長義工, 可以看到他們怎樣開生日會呢.  如未能做義工的. 可以在早 ...

bobo,

係上年個場, 響灣仔合和中心架.

tautaub,

近排d菌咁勁, 我諗學校都係可免則免搵咁多人聚埋一齊呱. 因為連平時早會都唔俾家長入去. maybe今次係唔需要家長義工囉.

原帖由 tautaub 於 09-5-20 23:54 發表
我原本都諗住做義工, 不過一直都唔見有通告招攬今次生日會義工

jojo,

我地今次開會都有諗過搵返d舊生會既家長幫手架, 因為個場你地又熟, 而且又有經驗, 不過都要等再開會先知結果係點樣.

上次阿囝生日會前, 我直接同班主任要求過tim... 但老師話佢哋唔會安排幼班家長做生日會幫手架, 因為過往經驗, 幼班小朋友都會纏住咗自己個爸媽, 頗難攪

另外, tina講得啱, 呢排流感肆虐, 學校都唔喺禮堂早會以減少風險, 所以聽日個生日會都好有可能唔特登搵家長幫手嘞

原帖由 tautaub 於 09-5-20 23:54 發表

jelly,

你有無check下pm呀? 我覆左你啦!

jelly,

今個生日會既主題係叫小朋友著唔同國家既服裝返去, 我原本諗住俾佢著返家姐以前d戲服, 點知太大而且係企領, so都係放棄左,叫佢著返自己衫同埋呃佢話係生日既小朋友先要著. 點知佢就周圍同人講, (e.g.我媽, 老公, 姑奶) 真係俾佢激死, 講到好似係我逼佢著casual wear咁

你俾咩你仔著呀?

Tina,

咁都好近, 應該冇問題啦, 要幫手既, 就話我知啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-5-21 10:19 發表
bobo,

係上年個場, 響灣仔合和中心架.

JoJo,

小姐仔今日終於比完賽啦, 嘩真係好多人呀, 仲見到幾個同班同學添, 佢都叫做齊晒套動作, 攞到兩個獎, 我都好滿意啦, 下星期到小師兄啦, 加油呀.

check咗啦... 多謝你嘅鼓勵呀

原帖由 ckckcktina 於 09-5-22 10:02 發表
jelly,

你有無check下pm呀? 我覆左你啦!

阿囝嗰日都係causal wear咋 :;pppp: 不過嗰件t-恤係佢近期至愛 - 巴斯光年

原帖由 ckckcktina 於 09-5-22 10:09 發表
jelly,

今個生日會既主題係叫小朋友著唔同國家既服裝返去, 我原本諗住俾佢著返家姐以前d戲服, 點知太大而且係企領, so都係放棄左,叫佢著返自己衫同埋呃佢話係生日既小朋友先要著. 點知佢就周圍同人講, (e ...

醒目開學勳章 王國長老

BoBo,
恭喜晒呀.. 拎兩個獎咁多.   相信表現一定好出色啦.

係呀. 星期日比賽啦. 睇下今次點啦. 因我見佢d 動作做得不是太好. (我要求幾高呀 ).

7月又考章啦. 加油啊!

原帖由 BoBo1021 於 09-5-24 19:34 發表
JoJo,

小姐仔今日終於比完賽啦, 嘩真係好多人呀, 仲見到幾個同班同學添, 佢都叫做齊晒套動作, 攞到兩個獎, 我都好滿意啦, 下星期到小師兄啦, 加油呀. ...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
剛睇到主日學開始招收新生. 上次聽你講你朋友想去. 叫佢去以下網址看看啦

http://www.smcss.org/index.php
主愛我

jojo, 多謝你報料啊... 雖然我都mark咗diary 6月要記得住check; 而家知道咗, 可以快d報, 了咗件心事嘞

原帖由 JoJo 於 09-5-25 13:20 發表
Tina,
剛睇到主日學開始招收新生. 上次聽你講你朋友想去. 叫佢去以下網址看看啦

http://www.smcss.org/index.php

醒目開學勳章 王國長老

jellycheng,
唔駛多謝. 因我知呢個主日學班好爆家. 仔仔 K1 學校幫手出通告話有主日學班. 但之後已不再出通告了. 因好多人申請呀.

原帖由 jellycheng 於 09-5-25 14:36 發表
jojo, 多謝你報料啊... 雖然我都mark咗diary 6月要記得住check; 而家知道咗, 可以快d報, 了咗件心事嘞
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

tautaub,
咦.. 係喎.. 多謝 Tina 提醒. 我相信學校可能有機會會轉場地, (改去班房攪生日會而不在禮堂 (因我記得有年係咁既))

原帖由 ckckcktina 於 09-5-21 10:22 發表
tautaub,

近排d菌咁勁, 我諗學校都係可免則免搵咁多人聚埋一齊呱. 因為連平時早會都唔俾家長入去. maybe今次係唔需要家長義工囉.
主愛我

JoJo,
小姐仔都係緊緊攞到獎咋, 每個項目有8個獎咁多, 基本上唔係亂做, 都可以攞到既.
唔好比咁大壓力小師兄呀, 我見到有d攞唔到獎,   到收唔到聲呀. 陰公...

小師兄, 加油呀.

原帖由 JoJo 於 09-5-25 13:02 發表
BoBo,
恭喜晒呀.. 拎兩個獎咁多.   相信表現一定好出色啦.

係呀. 星期日比賽啦. 睇下今次點啦. 因我見佢d 動作做得不是太好. (我要求幾高呀 ).

7月又考章啦. 加油啊!

...
‹ 上一主題|下一主題