用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL同SFA撞時間,應該見邊間
go

TSL同SFA撞時間,應該見邊間 [複製鏈接]

如題,因無特別偏好,兩間都好似幾好,應點選擇,請給意見
   1    0    0    0

引用:Quote:原帖由+仔仔錫錫你+於+12-10-24+發表

原帖由 BBCoffee 於 12-10-24 發表
Yes agree! 但Tsl 有很多die heart fans! Haha!
yes,TSL 好多fans ,但我buy SFA 可以大抽獎

引用:上年我都撞,最後放棄TSL+去見SFA,+因為1.+

原帖由 仔仔錫錫你 於 12-10-24 發表
上年我都撞,最後放棄TSL 去見SFA, 因為
1. TSL 收了必須放棄大抽獎,SFA則不用
2. TSL 6月仍有第二輪申請 ...
同意,我like 不要見家長

引用:上年我都撞,最後放棄TSL+去見SFA,+因為1.+

原帖由 仔仔錫錫你 於 12-10-24 發表
2. TSL 6月仍有第二輪申請 ...
Yes agree! 但Tsl 有很多die heart fans! Haha!

2. TSL 6月仍有第二輪申請,SFA 則沒有
3. SFA 不用見家長,相對來說出錯機會細了因沒有家長參與只考學術

引用:Hi+cherry,+u+mean+SFA+可早可遲?好驚呀!

原帖由 BBCoffee 於 12-10-24 發表
Hi cherry, u mean SFA 可早可遲?好驚呀!奌算好呢?好怕遲到會扣分呀!
朋友早咗,我遲咗,大家一起入去,現在大家一起讀, 最好係已經預備架車係門口,一見完立即飛去
但今年不知道in 時間好似上年咁分幾場,希望幫到大家,因上年看到很多前輩及交流內容,到現在是奉獻時候,(我不是經常留言) ,希望日後大家交流及日後記得奉獻待可供參考

回覆:cherry_bb 的帖子

Hi cherry, u mean SFA 可早可遲?好驚呀!奌算好呢?好怕遲到會扣分呀!

引用:請問上年經驗,SFA可以早入嗎?

原帖由 Lung12345 於 12-10-24 發表
請問上年經驗,SFA可以早入嗎?
可以

回覆:BBCoffee 的帖子

現在SFA p.1

引用:2間是否撞同時間?? 上年經驗TSL+10,+SFA+11

原帖由 cherry_bb 於 12-10-24 發表
2間是否撞同時間??
上年經驗TSL 10, SFA 11 都趕到,但SFA 係最遲入去都可以
係咪嫁?好驚兩頭唔到岸呀!

回覆:BBCoffee 的帖子

2間是否撞同時間??
上年經驗TSL 10, SFA 11 都趕到,但SFA 係最遲入去都可以

引用:好殘忍,兩間雖然唔同style.但真係唔想放棄

原帖由 brima 於 12-10-24 發表
好殘忍,兩間雖然唔同style.但真係唔想放棄任何一間。我囡好動又喜歡同外國人交流。英文強,熱情。但學術成 ...
Yes, what a tough decision to make and very 殘忍!i have one 私小offer但冇校車,等如唔洗林!而家眼見有二個希望,雖然都係超難入,但係就要白白斷送其中一個機會,令已經沉重的心情再沉多幾尺!返工都冇心機!

回覆:TSL同SFA撞時間,應該見邊間

好殘忍,兩間雖然唔同style.但真係唔想放棄任何一間。我囡好動又喜歡同外國人交流。英文強,熱情。但學術成績都好好,st Francis 相信她也能應付,已經有直資收左,冇得抽獎,咁怎樣好。

fion_yinyin  有直資收左就唔洗in啦  發表於 12-10-24 08:52

這標題應是問人選擇TSL抑或SFA好,為何會變成交換面試時間專區呢?

Hi Peace,

Thanks for your message. What reason can we use? I think we should not say interview time clash?

回覆:TSL同SFA撞時間,應該見邊間

My son has interview time in TSL at 11;45a.m. Is there any parent interested in swapping? I need a timeslot before 9:30a.m. Thanks!

But is it true that we can swap? How to report to the school?

我女兒面試時間係8:30,也想轉10:30或之後,,

原帖由 wsmdhy 於 12-10-23 發表
我女兒面試時間係8:30,也想轉10:30或之後,,如可以轉的家長,請email:[email protected] ...
pls check email

‹ 上一主題|下一主題