用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我想問,我個仔係07年1 月出世, 想讀幼兒班,要幾報名呀?? ...
go

我想問,我個仔係07年1 月出世, 想讀幼兒班,要幾報名呀?? [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

我住KLNABY, 3月個時已經幫亞仔寄左FORM去D 心儀學校, 上星期打電話去問, 佢地話已經收到D FORM, 但就會等過幾個月後INTERVIEW, 好彩我揀個D住部都可以網上DL D FORM, 我揀左花園大廈浸信會, 藍田啟思, 麗港城迦南, 黎緊會再申請德福(因為佢地張FORM要開學校先有新FORM), 觀塘基督教服務處

原文章由 BEBE913 於 08-6-5 14:07 發表
我都一個在職MAMI,但為左個女都要付出少少時間幫佢搵~~

有無d心水學校,比d意見呀?

I am also 0701 mama. I planned to apply N1 for bebe in coming Sept. So she can study in Sept 2009. I perfer the school in Kowloon Tong. Doing research of which school is good. Maybe 耀中 although the fee is quite expensive but easy to go to better school of K1. I'm also live in To Kwa Wan.

我個女女07年6月出世,而家排緊救世軍,但我估都會Full 晒,請問荃灣仲有什麼好介紹?  

原文章由 Bb1213 於 08-7-9 01:22 PM 發表

唔該你.如果09/09唔收.豈不是要3歲8個月至返得k1?乜唔係大仔可以咩?

都可以咁講,不過如果宜家你打算今年10月或者11月就報名,明年都有機會讀到N1既.除非你揀個啲幼兒園勁多人掙啦. 我知道有啲全年都入得申請表架,你快啲去報名先啦.
萬一明年9月入唔到N1,就唯有去上下playgroup先囉.

原文章由 Prudencelamlam 於 08-7-7 14:24 發表

你意思係咪2009年9月俾你阿女返N1呀?因為到時佢係未足3歲架喎!應該未讀得k1住架.
如果你想報N1,就視乎幼兒園幾時派申請表,有啲10月,有啲11月,最好打去問清楚. ...

唔該你.如果09/09唔收.豈不是要3歲8個月至返得k1?乜唔係大仔可以咩?

原文章由 hiunam116 於 08-6-5 12:33 PM 發表
我住土瓜灣, 諗住報下九龍塘同黃埔的幼兒園囉...我都開始搵緊勒, 但間間都要自己去取表,好煩...邊有咁多時間, 又要返工....唉...
你地有咩心水呀??
有些打去問過, 二歲先有得讀... ...

我bb都係0701bb,我地又係住土瓜灣, 我地係街坊....
其實應該有好多學校都有網址可download application.
我都要返工,所以都係download啲application入申請表.
暫時我報咗九龍城同黃埔一啲幼兒園.

原文章由 Bb1213 於 08-7-7 02:12 PM 發表
大家好!
我女女都係07/01BB.依加我乜都冇同阿女返.諗住出年9月直接返K1.k1係唔係依加要報名la?

你意思係咪2009年9月俾你阿女返N1呀?因為到時佢係未足3歲架喎!應該未讀得k1住架.
如果你想報N1,就視乎幼兒園幾時派申請表,有啲10月,有啲11月,最好打去問清楚.

大家好!
我女女都係07/01BB.依加我乜都冇同阿女返.諗住出年9月直接返K1.k1係唔係依加要報名la?

我唔係好明白, 點解啲幼兒園話full左唔收, 又可以下學期插班?...唔係冇位既咩

FULL咗係甚麼意思?我大半年前報咗名,都無通知過面試嘅?
原文章由 wysz 於 08-7-6 01:09 發表
我阿囡系0107BB,都系住荃灣,而家都揾緊學校呀,出年N1,有無好介紹呀?除左救世軍,因為全部FULL曬..

我又係0701媽咪, 不過住葵青區. 係! 救世軍真係唔駛諗, FULL左啦!我都頭痛緊,你地有乜好介紹?!

我阿囡系0107BB,都系住荃灣,而家都揾緊學校呀,出年N1,有無好介紹呀?除左救世軍,因為全部FULL曬..

我個女係0711, n1係味好多都唔收kar?

我個女係0711, 係味無機會讀n1? 只可以讀k1?

我都係住荃灣的

原文章由 hiunam116 於 08-6-5 12:33 發表
我住土瓜灣, 諗住報下九龍塘同黃埔的幼兒園囉...我都開始搵緊勒, 但間間都要自己去取表,好煩...邊有咁多時間, 又要返工....唉...
你地有咩心水呀??
有些打去問過, 二歲先有得讀... ...

Hi hiunam116,

我係0702 mama, 又係住土瓜灣, 打算報學之園n1, 如果想足2歲插班就要報啦

n1我唔想報太遠, 你諗住報邊間?

我知道黃埔德寶出年取消學券
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

我都一個在職MAMI,但為左個女都要付出少少時間幫佢搵~~

簽名被屏蔽

你可以上網搵你想要個間學校,然後打電話去問佢仲有無位,我間間都係自己打電話去問,然後有位,就直接去in囉~~

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題