用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Failed UK VISA application, please help.
樓主: Robin
go

Failed UK VISA application, please help. [複製鏈接]

聽你地甘話,我都好驚!我visa form上寫1/9出发,但我地其實2/9才到英國因為時差和轉機,我19/6做visa,而家仲未有消息

見到你個case好驚!一放假我地先去玩,所以20/7先做visa,冇諗過會有可能reject!

is it required to provided the ticket invoice when i submit the document to leighton road?

醒目開學勳章

引用:聽你地甘話,我都好驚!我visa+form上寫1/9

原帖由 tung_yan0623 於 15-07-04 發表
聽你地甘話,我都好驚!我visa form上寫1/9出发,但我地其實2/9才到英國因為時差和轉機,我19/6做visa,而家 ...
我同你同一日辦 visa 嘅,我都未有消息呀,而且都好驚 visa 入境日期唔夾我張機票囉,我已 book 晒酒店,冇得改架

回覆:Failed UK VISA application, please help.

我都常知我有冇問題!cas寫5/9,我照填,亞仔都係5/9飛,有問題嗎?另外self assessment 係邊度download?tks!

回覆 elainebell 的帖子

我個visa比CAS早左一天expire,你話係唔係俾佢激死

回覆 wing530 的帖子

你張機票都係改期要收手續費同機票差價?

回覆 etoile 的帖子

我建議你早點簽證

回覆 billylulucoco 的帖子

I didn't bring it and they also didn't ask me for it. You can still bring it in case they may ask for.

回覆 tung_yan0623 的帖子

咁你CAS寫幾多號?

回覆:Sheep006 的帖子

到 uk is 2015 aug 17..机票已出。

引用:請問大家BRP將會由學校代取定係自己去最近

原帖由 Sheep006 於 15-07-04 發表
請問大家BRP將會由學校代取定係自己去最近的郵局取呢?
BRP我會交比學校幫手搞掂,因為郵局唔近London, 但警局報到我就會帶女去搞!不過,我還是好confuse, 究竟去警局報到要5要埋嗰張BRP card呢?同埋是否任何一間警局便可以呢?

回覆 Sheep006 的帖子

CAS 寫7/9, application form 1/9, 計埋時差轉机實質是2/9  才入境uk

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 你張機票都係改期要

原帖由 Sheep006 於 15-07-05 發表

你張機票都係改期要收手續費同機票差價?
我地d 機票改期要比錢同差價,酒店冇免費取消,如唔夾我日子,我就大穫了

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-07-04+發表請

原帖由 Umi 於 15-07-05 發表
BRP我會交比學校幫手搞掂,因為郵局唔近London, 但警局報到我就會帶女去搞!不過,我還是好confuse, 究竟去 ...
Agent 之前同我講,要先去郵局拎身份證先,再去警局嘅

總要去警局?去警局做咩?我下星期一問下agent先

咁真係希望你ok啦!我間酒店可勉費改期

回覆:Failed UK VISA application, please help.

我打去問agent,佢話我cas 是9月5日,那visa 會是9月5日前一個月內要抵英,即是8月4日至9月4日,我都重覆又重覆講我是9月3日到埗,希望順順利利,我酒店都比哂錢同冇得改😑

Help! 搵唔到個self assessment form!!!!!係邊part 可以搵到?thanks 姊妹!

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 總要去警局?去警局

原帖由 Sheep006 於 15-07-05 發表

總要去警局?去警局做咩?我下星期一問下agent先
好似話未必一定要去警局報到的,要睇  visa 果度點寫,才知要唔要去

‹ 上一主題|下一主題