用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無York 12月19-21日 in嘅仲未收信?
樓主: tc080628
go

有無York 12月19-21日 in嘅仲未收信? [複製鏈接]

回覆:有無York 12月19-21日 in嘅仲未收信?

其實我個仔in得麻麻,佢全程冇睬過個老師,所以我都係打定輸數

回覆:Vlone778 的帖子

下!真係有reject信嫁!

我都以為冇!喱度都冇人講過嘅!!

回覆:songjim 的帖子

其實之前有討論York啲post都有媽媽講過有人係收reject信。如果你有去Interview, 有係個Hall度玩過,都有粗略每session有幾多人IN, 而interview 日子基本上由11月頭去到12月尾之間都有幾Lot人,一間幼稚園大極都冇可能收哂2,3千人掛。況且之前已經有媽媽問過3個sessions AM/PM,每session收80人,禁即係240個PN位。係咪係人都有offer, 都已經好清晰。

好多人講到係人都收,禁真正有offer的媽媽係好唔開心。我囝囝去面試都攪咗成個鐘,真係認哂所有交通工具,生果,顔色,示範哂牙刷,梳同杯的用法,係真係好努力,呢個PN offer對囝囝也得來不易。

坦白講,囝囝考咗11間有9個offer, 我並唔係York打手亦唔一定要揀York,但起碼呢間學校尊重每一位小朋友,每一位家長。學校可能收費貴一點,但對我這類在職父母卻幫上忙。

只係少少的分享,這半年的歷程對新手媽媽並不易過。

請問收reject信的是指reject pn 定reject 連k1都無呢? 好似未見過有媽媽說沒有2014的k1offer的呢?

回覆:jennifercheungl 的帖子

之前媽媽講reject係又冇PN又冇K.

Also those parent who did not get any PN or K1 offer likely will not actively post here, this is call volunteer bias, usually those with offer will be much more likely to post their news! Pls use common sense

回覆:TeriAnla 的帖子

我認同!我去完interview都覺得一點都唔入…其實都無信心囝囝會有pn offer 問左成五題,我個七月b真係未做到…但去完講座,我同先生都好心儀,覺得好適合我地同囝囝,而家仲等緊信,希望有好消息!

回復 TeriAnla 的帖子

十分認同TeriAnla所講的

songjim 發表於 13-1-17 20:26
我都以為冇!喱度都冇人講過嘅!!
真係冇乜人講收reject letter, 睇咗咁耐都只係見到一個媽媽講過佢朋友收到。但第一身冇人上嚟講過,所以唔知學校會點決定reject...

回覆:eatwong 的帖子

回覆:TeriAnla 的帖子

引用:其實之前有討論York啲post都有媽媽講過有人

原帖由 TeriAnla 於 13-01-17 發表
其實之前有討論York啲post都有媽媽講過有人係收reject信。如果你有去Interview, 有係個Hall度玩過,都有粗 ...

引用:佢地口供都唔一至既。我果日打去,个staff

原帖由 Aprilbaby 於 13-01-17 發表
佢地口供都唔一至既。我果日打去,个staff明明話有offer會先寄出,咁我再問: 系咪之後收信就系K1 / rejecte ...
咁係咪真係要等到31/1吖,
好灰吖,日日係咁開信箱

Chirley  same here  發表於 13-1-18 10:18

回覆:hebe2010 的帖子

我囡係11月細b,老師話太细問會唔會考慮14pn,讀4年

回覆:aokiwong 的帖子

Interview個日問?

我BB係21/12in,10月細B,老師都係話佢細,有個offer問我考唔考慮14年先讀pn. 咁想請問有14年K1 offer嘅細B爸爸媽媽,當時老師有冇咁問你地?

BunnyKing 發表於 13-1-18 11:23
我BB係21/12in,10月細B,老師都係話佢細,有個offer問我考唔考慮14年先讀pn. 咁想請問有14年K1 offer嘅細B ...
我B係11月B, 老師有問過...但我不會考慮....因為我大仔都係細B, 現在也讀York....完全無問題, 也跟得上...所以覺得無必要要遲一年讀pn....

其實我想問下而家點分大B 同細B. 我個女既年代, 係9月1日前出世係大B, 9月1後出世叫細B... 但係我今年發覺佢地既收生年度好似改左.. 例如: 以前係同年度 , 1月1日-12月31日... 而家改左9月1日至跨年8月31日... 究竟點解會咁???

咁同政府定落黎.. 足2歲8個月就可以入讀K1 , 咪唔同晒.. 即係話... 佢地改左既新年度, 最細果個都足3歲先入K1囉..
‹ 上一主題|下一主題