用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 考小一經歷, 如同初戀感覺
樓主: evasoeeyy
go

考小一經歷, 如同初戀感覺 [複製鏈接]

回覆:onepiece 的帖子

本來是在哭,都會笑出來,可能做阿媽做到癲了。

小小媽咪

回復 evasoeeyy 的帖子

I want to cry and  laugh

onepiece 發表於 12-11-8 10:46
你個問題好好喎,男怕入錯行,女怕嫁錯郎,嫁錯咗真係好麻煩,嫁著D離唔到婚的(無呈分試果D)就仲大鑊,所 ...

同意

很大的共鳴.. 希望最好的就在大家面前 ...

樓主你真好,我 git 一聲笑左出來。Thanks!

明年今日,已是睛朗的一天,大家加油呀!

最佳位置 - 陳慧琳

我也數過 排著隊等討好你有幾個
還未有新空缺 來容納我
正選只得一個 後選經已太多
我細心想過 停在今天這一處也不錯
越過知己的親密 然而未有擁吻過
共你這麼的曖昧 已得到甚多

無論你喜歡誰 請你記住留下給我這位置

swmami    發表於 12-11-9 02:26

用初戀形容得好好!

不過,我有兩個小朋友喎,無可能有兩次初戀,咁點形容好呢?  

大家開始尋回呢種感覺,感受到這種考小一(戀愛)既態度,實在太好啦!!!

有作育專才小學校長;成日係家長吹水會到講,點解報左名,見完話收你,但到最後又唔來讀,究竟家長們心態是什麼呢?同你地成日問點解,我巳經不是報神級學校,但都係無second in 一樣! 大家都係筍盤,點解唔可以係埋一切!但呢個世界就係甘,唔明"停風"同"柏之"要閃電結婚後,又要搞離婚
其實又係跟談戀愛一樣,係 timing 既問題,該校校長是男生,佢未必明白等
"浪子回頭"個顆心係點,又或者佢地揀左個情場浪子來拍拖,試想想一個雙十年華的浪子,連手仔都未拖暖,就跟你註冊結婚嗎?.  又唔係唔知你地直資註冊左後,無得等官津校,佢地又係最早interview的學校,d 情場浪子玩都未玩夠,點會心歸甘快跟你返屋企湊仔煮飯嗯,唔會為了一顆樹,放棄整個森林的家長,一定博到盡先架啦,

TwoBabies 發表於 12-11-8 17:33

用初戀形容得好好!
有幾多次初戀感覺是無問題,上去夜場問下d 男人,佢地晚晚都有初戀的感覺,年齡由二十至七十歳都會甘答你,七十歳以上個d佢地唔係唔想搵番初戀感覺,只不過佢棟住枝拐杖唔方面去炸

好正, 希望大家都有一個美好的初戀回憶!

依家考小學要求好高,唔好諗住明年扣門津校個關好易過,一樣照做paper ,考d 唔係幼稚園o既學術
佢地有張良計,我地都有過長梯!  學校要考Lego, 跳舞,畫畫,唱歌,擲豆袋,平行木,講故事,積木••••• 我地d小朋友送多個雑耍,跳遠,朗誦加多場舞台劇比你,要考加減數,無問題、我地d仔女可以加減運算文字題代數,爆多兩行乘數表都得,你要Cambridge starter 我地可以答多舊豬頭骨(mover certificate)比你⋯⋯⋯不論interview 撞左幾多間都好,都照no problem , (FedEx 哥哥都係上丶下午各收一次件) 但家長們可以一個上午跑四個order(in 4間學校)卓卓有餘,全部做到. 使命必達
既然大家d小朋友甘叻,家長們又落力,點解都無2nd in, 包括我自己都係 (我知隔離探討緊呢過問題,講到有幾十頁甘長); 可能係眼緣,小朋友一擧手,一投足,回眸一笑等動作,能令老師"一見鍾情",我地唔知學校想要d "洪興十三妹"個種style. 定話"戴安娜王妃" o既type. 唔排除d 小朋友行兩轉樓梯加一句問你食左飯未?又或者畫一幅畫。就可以決定收唔收你!威廉王子娶凱特,但佢阿爸都可以好鍾意卡米拉一樣,黎明金句話: 拍拖談戀愛同撞鬼一樣,都要睇下有無 "緣份"唔係話想撞就撞得啱⋯我唯一只會諗,個日時運高我撞唔正。,無second in 係因為我地o既緣份未到,呢d係可遇不可求

回覆:考小一經歷, 如同初戀感覺

樓主,好多謝妳給大家噤甜蜜的感覺。不過都就來兩點喇,快D返牀親親你的寶寶和另一半,發返過好夢喇,身體要緊。

我覺得似單戀多D。單相思!

回覆:考小一經歷, 如同初戀感覺

辛苦了幾個月後,突然係十一月差不多完成。個人有啲無聊和失落,要一段時間去適應正常生活。囧

四隻貓  我有同感.  發表於 12-11-12 10:52

今日心情-
Card 電費單 另有的推銷的書簡
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前情感都不變樣
打開信箱 內裡得一片迷惘
打開信箱 期待中憂鬱的眼光

回覆:fishmeow 的帖子

失戀的感覺多d。

愛過痛過亦願等......

My 9th lover, finally say "yes" to me!! The other lovers, time to say goodbye!

回覆:ha8mo 的帖子

哈哈

一生何求 常判決放棄與擁有
耗盡我這一生 觸不到已跑開
一生何求 迷惘裡永遠看不透
沒料到我所失的竟已是我的所有

‹ 上一主題|下一主題