用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問,有無人收倒--聖若瑟英文小學(九龍灣)--入學通知信 ...
樓主: 見習爸爸
go

請問,有無人收倒--聖若瑟英文小學(九龍灣)--入學通知信件? [複製鏈接]

回覆 #39 8tat 的文章

我都收倒啦...暫時第一間ok, 好開心...希望大家都有好消息!

收到收到。不過...

HI

Just received the letter. He was accepted by the school.  For those who haven't received the letter, don't worry, I  think the letter will arrive very soon. Good luck to all.

frances.h

[ 本文章最後由 Frances.h 於 07-11-17 22:59 編輯 ]

原文章由 Frances.h 於 07-11-17 22:58 硐表
HI

Just received the letter. He was accepted by the school.  For those who haven't received the letter, don't worry, I  think the letter will arrive very soon. Good luck to all.

frances.h

HI all, 我都收左信啦

原文章由 2002pony 於 07-11-17 22:39 硐表
見習爸爸, 我和你一樣在今天等不到兩間學校的信.  不用灰心, 我兩手準備都已經冇曬啦..... 無言以對...... 實有書讀的.......

2002pony

希望19/11,有信收啦,只收到KRS waiting List...其他3間仲等緊.

傷心的:見習爸爸

[ 本文章最後由 見習爸爸 於 07-11-18 01:33 編輯 ]

今日下午收咗信!希望你地都有好消息!

My son received acceptance letter too. Good luck.

I want to know its 升中派位情況.  Where I can find this information?  Thanks!

見習爸爸,  我都收到KRS的waiting list信.  唔知KRS係唔係所有reject的都發waiting list信?  希望明日收到聖若瑟的消息.  祝大家好運.

原文章由 見習爸爸 於 07-11-17 23:39 硐表

2002pony

希望19/11,有信收啦,只收到KRS waiting List...其他3間仲等緊.

傷心的:見習爸爸

想問下krs 即係物野?

17/11收到喇!!

Hi,

I received the offer letter last week. Dead line is this friday. My kid also accepted by Holy Trinity. Both are English school with long history. Which one is better?

原文章由 ianmami 於 07-11-18 23:12 硐表

想問下krs 即係物野?

禮賢小學

原文章由 pippachoi 於 07-11-19 05:37 硐表
: 我都好緊張, 仲一早打去問, 佢又唔肯講, 收線後落街就收到信, 好開心呀! 不過佢話如果21號都未收到信, 就再打去 re-confirm, 再登記後補位, 你等多幾日喇, 佢話d信分批寄出架!祝你好運!! ...

thanks for your infomation. good luck all

今日去交註冊費,我問校務處職員,今年收咗幾多個小朋友,他望我冇答,我再問,因我想知我小朋友入讀時會有幾多個學生一班,他答小一會有三班,40人一班 赫親我 ,我真係比佢赫一赫,佢再答預30幾40人一班啦,是否真係咁多人一班呢
請問大家交註冊費時,有冇問幾多人一班呀?

我太太都有問過,聽到話三班,每班四十人.......

太多人了

原文章由 牛牛Dady 於 07-11-24 09:30 發表
我太太都有問過,聽到話三班,每班四十人.......

太多人了

正實每班四十人.
2009官校都行小班la,點解重咁架.

sfa都係咁多人一班架

原文章由 見習爸爸 於 07-11-28 11:52 發表

正實每班四十人.
2009官校都行小班la,點解重咁架.

原文章由 林嗅四 於 07-11-28 11:54 發表
sfa都係咁多人一班架

sorry! 你會點為your boy選擇?

我兩間都放棄....揀左YW..
原文章由 見習爸爸 於 07-11-28 12:01 發表

sorry! 你會點為your boy選擇?
‹ 上一主題|下一主題