用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 嘉湖德怡 05 NC (K1) 家長入黎傾/分享下
樓主: chloe@@
go

嘉湖德怡 05 NC (K1) 家長入黎傾/分享下 [複製鏈接]

Re: 嘉湖德怡 05 NC (K1) 家長入黎傾/分享下

我買vcd (包埋cd rom).
d games要等佢地學晒a-n先玩到.
卓泓不知幾鐘意, 1日要我開幾次.....   

星期五開中秋Party你地帶唔帶中秋食品返去呀?

lamlambb
帶呀! 我估好多會帶月餅, 想諗d新奇d既食品, 有冇咩好提議呀?

martha.bb
知唔知NCA的外籍老師係邊位?

未諗到帶咩,生果好無?細細件果D呢。

我”答”咀
我囡囡識講D英文係Mr. B教佢。(有人姓B架咩  

LamLamBB
唔好講話搭咀, 一齊傾啦.
我個仔上年(PGA)時都係Mr B教英文 (佢成日讀做Mr Bean ).

我個女就年年都帶迷你月餅,有一年又帶楊桃囉,d楊桃切開一塊塊星咁食,我個女話佢d同學仔都鐘意食喎...
曉彤&曉陽~

martha.bb
原來你囝囝係陽陽. tommy成日提住佢又同陽陽爭玩具ka.   

re: friday中秋花燈會
最衰我而家係上海until this friday afternoon先返. o/wise一定細心安排d小食等 d 小朋友開心下.  希望我老公幫手唸下la.
係呢....請問要否自己帶燈籠呢

Mei721    德怡係分開幼稚園同幼兒園,so ,PG係Mr.B & (唔知);NC係 Mr. Mark;Mr. Mark肥肥地既,佢叫我個大女做tricky monkey,陽陽叫tricky baby    你地有冇整燈籠呀?我今年冇做.
曉彤&曉陽~

chloe@@:sorry呀!我個牛精仔比印印寵壞哂,所以好曳,請你代我同tommy say sorry呀! friday佢地會幫小朋友同親子比賽既燈籠影相,冇參加既有校方派既燈籠一齊影;每人都有電燈籠送
曉彤&曉陽~

我地都有參加花燈比賽。

想問下D生果切好唔怕變色咩?

Martha.BB
咦, star fruit都好喎.... 等我諗諗佢先   
學校有lantern派咁筍? 小朋友一定會好開心
我隱若記得老師講過係Mr Mark, 不過問卓泓佢又話唔係   
陽陽係tricky baby, 唔係卓泓係咩呢?

chloe@@
唔洗擔心, 你老公/工人會攪掂嫁啦.

LamLambb:D生果唔駛切架,學校到時會洗下再切好分配. 得閒返學校睇下,攞丫d燈籠好靚(仲好巨型)
曉彤&曉陽~

過左中秋就係時候諗定萬勝節d細佬扮乜好喇!   
曉彤&曉陽~

Martha.BB
卓泓未返學係屋企時都好霸王, 不過妹妹出世後就開始乖左.
我問卓泓係咪Mr Mark教英文, 佢話係Mr B喎   

如果有人洗切,今日公司收左個果籃,等我簡D先。(唔洗錢

hi 各位,

我囝囝明年報k1, 想問下德怡好唔好呀, 係咪有國際班同普通班, 幾時會排表呀, 學費,雜費點收架...多謝哂!

Love,Keri :wave:

Keri

Check 吓!

http://embhsc.hkedcity.net/kindergarten/713.html

本來打算比卓泓帶月餅, 不過99話好, 依家準備左花生, 香蕉 & 提子各小許.

Thank you
Love,Keri :wave:

你地D小朋友有無講中秋節Party好無玩,我問囡囡佢無反應  

星期五又到生日會啦!
‹ 上一主題|下一主題