用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Net 31
樓主: minniemouse131
go

Net 31 [複製鏈接]

Re: Net 31

same my case
yinyin 寫道:
jj1122

想你比d 意見

有朋友問如果是2007年入學的boy, 留在31區抽舊油天定係搬去41區抽喇沙

thank you

JJ1122,

I agreed with you.  But, I don't have any address in 41 net......

坦白, 喇沙唔係一間容易既學校, 唔係真係個個小朋友都讀得好或者讀得到.  如果小朋友係讀開d開心愉快既幼稚園, 咁我諗舊油天一定會適合d.  
論環境,名氣,中學派位喇沙贏哂.. 小朋友適合而又抽到, 實在
但係抽唔到就要諗下後著囉... (1) 喇沙 (2)? (3)?
如果向41網入唔到喇沙, 而你朋友又有心儀2間唔太難入既放2, 3.  咁向喇沙中學未轉直資前.. 我自己可能會博一博.  但係一定要預入到2, 3 志願都甘心o咼.  

立志中學做大事既  
31網男仔..(1)舊油天, (2)循道, (3)廣東道官立/基道..  
如果覺得小朋友中中庸庸, 但求佢開開心心, 叫做中學有間英文中學讀下..
31網, 我見好多揀循道第一志願既都入到...(咁我第2都入到, 放1實得啦)
好個人意見咋...始終我無咩留意男校.

yinyin 寫道:
jj1122

想你比d 意見

有朋友問如果是2007年入學的boy, 留在31區抽舊油天定係搬去41區抽喇沙

thank you
--- 2J 作品
‹ 上一主題|下一主題