用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Good Hope Primary School - 2015 – 2016 Primary One ...
樓主: sodiumchloride
go

Good Hope Primary School - 2015 – 2016 Primary One Admission [複製鏈接]

回覆:rhung 的帖子

根據今年,德幼生不能抽,非德幼生可抽。
今年,小一位225,德幼第一輪收咗大約170人左右,校外生大約50-70個位

45人一班,是否比較適合坐得定的小朋友?

回覆:Good Hope Primary School - 2015 – 2016 Primary One Admission

咪淨番好少位

回覆:totorobus 的帖子

我覺得係.

其實收幼稚園生佢都係收坐定定個d.

may i know the school .fee for p1 this year ???
thanks

引用:may+i+know+the+school+.fee+for+p1+this+y

原帖由 pigpigapple 於 14-08-19 發表
may i know the school .fee for p1 this year ???
thanks
$37310/year

回覆:Good Hope Primary School - 2015 – 2016 Primary One Admission

45個一班,比起小班嗰啲多成20個學生,重要比學費

所以有好多野不可太過勉強, 學校reject的一定有其原因
45人一班, 個學習環境一定唔會適合活躍的小朋友
不要用能力來判斷學校是否收小朋友

sissysze 發表於 14-8-20 00:15
45個一班,比起小班嗰啲多成20個學生,重要比學費

...

學校本身硬件配套一流,師資、課程設計、品德教育等質素高,教出來的學生確係好叻又好乖。
大班交學費,其實物有所值

引用:Quote:sissysze+發表於+14-8-20+00:15+45個

原帖由 B.B.BaBa 於 14-08-20 發表
學校本身硬件配套一流,師資、課程設計、品德教育等質素高,教出來的學生確係好叻又好乖。
大班交學費, ...
德望學生乖,你係咪真係識佢地啲學生   我黑仔,識埋嗰啲可能都係最差嗰啲

引用:Quote:原帖由+B.B.BaBa+於+14-08-20+發表學

咁間間學校都會有乖同唔乖嘅學生嘅

請問我屋企冇printer, 可否save左個表格? 

sissysze 發表於 14-8-20 13:02
德望學生乖,你係咪真係識佢地啲學生   我黑仔,識埋嗰啲可能都係最差嗰啲

...

我識嘅德望學生一定多過你好多好多。
如果你識親都係唔乖的話,絕對係你黑仔。唔怪之一直都覺得你對德望有偏見

telluthetruth  德望注重品德教育,這點無可爭議   發表於 14-8-22 11:59

引用:我親戚讀德望,品格好,但成績一般,入不到

原帖由 cherryird 於 14-08-20 發表
我親戚讀德望,品格好,但成績一般,入不到大學,但品行好已難得
除了讀書,品德都好重要,品德唔好,個人讀書幾好都無用,純粹個人意見啫

引用:我親戚讀德望,品格好,但成績一般,入不到

原帖由 cherryird 於 14-08-20 發表
我親戚讀德望,品格好,但成績一般,入不到大學,但品行好已難得
你講到入大學了,我講緊嘅係而家小學呢班

回覆 babycute2009 的帖子

"   請問我屋企冇printer, 可否save左個表格? "
不能save表格,雖然已出現登記編號,

情序是務必要按‘’print‘’鍵,才真正網上登記申請成功。

如果沒有完成打印 填妥及出現登記編號的申請表,請重頭開始上網填過新一份申請表及取新的登記編號。

babycute2009  thx  發表於 14-8-21 13:59

引用:Quote:sissysze+發表於+14-8-20+13:02+德望

原帖由 B.B.BaBa 於 14-08-20 發表
我識嘅德望學生一定多過你好多好多。
如果你識親都係唔乖的話,絕對係你黑仔。唔怪之一直都覺得你對德望 ...
我咪講咗我黑仔囉,好彩我當年in都無un

telluthetruth  撞期DGS無得去IN  咁都叫好彩 ?   發表於 14-8-22 11:43

引用:Quote:原帖由+B.B.BaBa+於+14-08-20+發表我

原帖由 sissysze 於 14-08-20 發表
我咪講咗我黑仔囉,好彩我當年in都無un
in都無in

‹ 上一主題|下一主題