用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問培道in D乜?
樓主: maomaofifi
go

請問培道in D乜? [複製鏈接]

回覆:cloudwingwing 的帖子

今年好多人報 , 競爭好激烈, 我仔有啲問題都比老師問到口啞啞, 因為老師問太多問題啦, 問到最尾, 我個仔都開始無乜耐性, 吾想答老師。。。

引用:今年好多人報+,+競爭好激烈,+我仔有啲問題

原帖由 Mrs_Mo 於 13-11-30 發表
今年好多人報 , 競爭好激烈, 我仔有啲問題都比老師問到口啞啞, 因為老師問太多問題啦, 問到最尾, 我個仔都 ...
我個囡直頭同老師講:我唔得閒呀,我做緊野呀。吹脹

回覆:請問培道in D乜?

老師指住隻唐老鴨,問我個囡呢隻係乜嘢?😓
無睇開迪士尼卡通嘅,真係會俾佢問到口啞啞

回覆:maomaofifi 的帖子

我女兒都係,冇睇開迪廸尼,唔知嗰隻嘢叫「唐老鴨」...

回覆:Jingle-Bell 的帖子

我都係問米奇老鼠喎,可能要唔識先得,証明少睇電視。哈哈

我諗唔關事,因為老師打開門書問bb鴨係邊,應該唔係考佢地叫咩名

問名,幾歲,蘋果,顏色,老師見佢唔答比蘋果板佢砌有大中小size,呀仔心情唔多好冇机!我見有個呀媽狂鬧佢個女,好慘!

一group人玩玩具係咪唔計分?

回覆 leyland88 的帖子

我都想知, 因為玩左一陣已經叫左去面試, 唔覺老師觀察緊.
個環境幾嘈, 阿囡又分心, 雖然好多都答到, 又唔願走, in完老師係咁揞住寫comment, 都應該無緣了

我地有d唔同, 同大家分享下。 老師一開始就問阿女叫咩名, 我開門見山都老師講佢未識講野, 以為好似其他學校咁好快收檔, 點知老師就同佢玩指令遊戲, 佢講阿b做, 結果全部指令完成, 不過就連thank you 都講唔到, 最後都只係用飛吻同搖手byebye結束。 所以, 未講野嘅小朋友, 唔好放棄机會, 加油! 不過老師叫我返去train下佢講野, 哈哈, 可能都fail咗我地, 不過見阿女咁合作, 我已經好開心。

老師比禮物小朋友, 我個仔直情唔要比返老師, 當然冇謝謝:;pppp:

引用:老師比禮物小朋友,+我個仔直情唔要比返老師

原帖由 hoping_c 於 13-11-30 發表
老師比禮物小朋友, 我個仔直情唔要比返老師, 當然冇謝謝
我仔都係,唔要個夾,哈

引用:老師指住隻唐老鴨,問我個囡呢隻係乜嘢?&#

原帖由 maomaofifi 於 13-11-30 發表

...
我呀女見到隻donald duck 知咩名都唔講  老師話  噢  你唔介紹佢比我識呀…… 我阿女就怕醜咁笑…… 不過阿老師戴左mask 我直覺上覺得咁有少少影響阿女既表現……

cloudwingwing 發表於 13-11-30 23:55
我仔都係,唔要個夾,哈
我個仔自己收櫈走,我立即收個夾捉仔
請問呢間有冇學卷

引用:Quote:cloudwingwing+發表於+13-11-30+23:5

原帖由 hoping_c 於 13-12-01 發表
我個仔自己收櫈走,我立即收個夾捉仔
請問呢間有冇學卷
有學卷

引用:老師指住隻唐老鴨,問我個囡呢隻係乜嘢?&#

原帖由 maomaofifi 於 13-11-30 發表

...
我小朋友都冇睇電視,但識喎

回覆:cloudwingwing 的帖子

哈哈。。咁有性格, 咁佢咁答,老師比個咩反應你仔仔。

阿仔又系唔識唐老鴨, 佢答鴨。老師問邊個陪你來, 佢話媽媽, 老師問爸爸呢? 佢話系19樓

請問大家知唔知幾時有結果?

‹ 上一主題|下一主題