用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明天in 德福,有無人心儀呢間呢?
樓主: honthont
go

明天in 德福,有無人心儀呢間呢? [複製鏈接]

老師叫我亞囝將條香腸放入去熱狗飽度.
當時我c6 in. 我c6同老師講: 佢未食過熱狗香腸..

我諗凍過水..

回復 honthont 的帖子

第二場唔係心儀,個日阿囡真係狀態好差,去第二間入到學校,聽完學校資料,之後成班家長圍圈唱歌跳舞,初時囡囡都有扭計,可能有小朋友喊,囡囡聽唔到,老師又細聲,後來老師大聲唱,老師又拎公仔出來,囡囡才心情好返,之後才入班房in,其實第二間考既野同德福差不多.

回復 foopopo 的帖子

我都跟我阿媽講返,我阿媽都話真係要講緣份.

honthont 發表於 13-11-18 07:45
我覺得呢度in得浅喇,都無问爸爸媽媽眼耳口鼻锡锡顏色(因呢d我仔吾識)
反而比/clean up/byebye 我仔做到(肯 ...

我囡都有 in, 老師有考眼耳口鼻, 又有叫我囡拎嘢比媽媽呀~

引用:老師叫我亞囝將條香腸放入去熱狗飽度.當時

原帖由 mobchan 於 13-11-18 發表
老師叫我亞囝將條香腸放入去熱狗飽度.
當時我c6 in. 我c6同老師講: 佢未食過熱狗香腸..
你in得咁深嘅?!

引用:Quote:honthont+發表於+13-11-18+07:45+我

原帖由 ha0930 於 13-11-18 發表
我囡都有 in, 老師有考眼耳口鼻, 又有叫我囡拎嘢比媽媽呀~
咁原來係我好彩

我都唔知點解會有熱狗既出現...
我亞b係 九月b . 細b ..

mobchan 發表於 13-11-18 14:27

我都唔知點解會有熱狗既出現...

你係唔係走咗去廚房玩具果邊玩呀? 所以老師就地取材來考呀?

我囡係 11 月細 B, 果日我揀咗坐係玩車仔果張枱來坐, 雖然我囡無玩過車仔, 但我囡有玩過類似的嘢, 其他枱果 D 玩具, 我囡更加唔識玩~

果日老師見我囡唔太鍾意玩車仔, 就拎咗個洋娃娃來, 問我囡眼睛 (老師先指一次眼), 再問我囡邊度係眼; 之後老師同時指鼻同口, 然後話呢個係鼻, 叫我囡指一次鼻係邊, 我囡竟然指岩 (我之前無教過佢的, 但唔知點解佢見老師做一次, 我囡又跟住做到)~

回復 ha0930 的帖子

我又唔知佢坐近邊度呀..
但有’熱狗’環節實在太surprise.

我亞b  都有玩車仔. 交換車仔. 砌積木咁呀..

睇下同呢間幼稚園有無緣份啦, 有時都唔知學校收生標準係咁.

希望大家都好運啦..

引用:Quote:mobchan+發表於+13-11-18+14:27+回復

原帖由 ha0930 於 13-11-18 發表
你係唔係走咗去廚房玩具果邊玩呀? 所以老師就地取材來考呀?
咁我明喇,我老公揀左一台阿仔玩开的玩具坐(donut, 生果),所以無考d新/深野(对我仔來说)

回覆:明天in 德福,有無人心儀呢間呢?

阿女上星期六都有去in, 老師都係趁佢玩時叫佢借俾老師及媽媽玩,之後我地去左玩公仔,老師都有問阿女眼睛0係邊。最後老師同阿女講跟老師去拎餅,好彩阿女勁鍾意食餅,所以肯俾老師拖一齊行

‹ 上一主題|下一主題