用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?
樓主: 小諾諾
go

請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信? [複製鏈接]

crystal894 發表於 13-4-19 15:27
我囝囝好彩咋!interview 有問有答唔怕羞!你住邊度?會考慮兩間路程嗎?

...
兩間都要坐校車,車程差唔多,所以好難揀。
考到德福我覺得阿囡已經好叻,始終位真係唔多。

joycelynmama 發表於 13-4-19 14:57
我囡囡現讀德福pn全日班,非常好,老師非常盡責有愛心,入讀後進步不少,而且考K1亦有不錯的成績。 ...
你囡囡會繼續在德福讀k嗎?本地班pn的英文和普通課怎樣,一星期多少節? 可以分享吓你囡囡學到甚麼嗎?

我囡囡讀pn全日班,是英粵的,我覺得最主要學校教自理教得非常之好,德育亦很好。
明年K1應會轉到另一間九龍塘幼稚園,好唔捨得德福呢!

我見到各jm都讚德福, 真係都好開心, 我之前想揾d評語, 但都係好耐之前既...無最新...依家放心晒啦~~ 多謝~
Nok Nok:gdbye

我個囡offer左pm本地班,am己滿,我又無更好offer,我囡應否一試?係德福讀pm班好唔好架,有冇人試過?

回覆:請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信

回復 joycelynmama 的帖子

可否分享下德福的小朋友會派什麼小學??我阿女將入讀PN LOCAL班, 但唔知有無可能K1轉到國際班??

引用:有冇人知上佢PG係咪好大機會上到N班? +

原帖由 crg 於 13-05-09 發表
有冇人知上佢PG係咪好大機會上到N班?
No. 以我所知,絕對唔係,無論以前或今年!我個仔德福英文PG啲同學仔都唔收!

引用:Quote:原帖由+crg+於+13-05-09+發表有冇人

‹ 上一主題|下一主題