用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東九龍聖公會小學Band 1 頭(全級頭5名)女生 ...
樓主: vickychmama
go

東九龍聖公會小學Band 1 頭(全級頭5名)女生 [複製鏈接]

引用:回復+vickychmama+的帖子 These+2+girls+s

原帖由 wkkelvin 於 12-10-12 發表
回復 vickychmama 的帖子

These 2 girls schools never announce the public exam result. It is really d ...
St Paul近年都有透過其他媒體公佈成績;St Cat就沒有公佈,不知水準有否下跌

回覆:vickychmama 的帖子

我又覺得選學校唔可以全部睇成績既,在统一派位呢兩間只可選其一做第一志願,而第二唔好選另外一間。我覺得呢兩間的成績相差唔大。

如同區的男校聖言與觀瑪,沙田的曾記與呂明才,荃葵的林護與荃官等,真係不相伯仲。而有d傳統名校的成績強差人意,但也爭崩頭,真係各有捧場客。

回復 elbar 的帖子

那些媒體?可否轉載?

但根據khmama的資料(2010排位), St Cat 又較St Paul高!

引用:但根據khmama的資料(2010排位),+St+Cat+又

原帖由 laiping 於 12-10-13 發表
但根據khmama的資料(2010排位), St Cat 又較St Paul高!

佢個排名某些中學多年都冇公佈公開試成績都排得高不知用甚麼準則(例如 甲寅年,聖傑靈等)?

回復 elbar 的帖子

回復 laiping 的帖子

希望khmama回應

elbar 發表於 12-10-13 16:48
佢個排名某些中學多年都冇公佈公開試成績都排得高不知用甚麼準則(例如 甲寅年,聖傑靈等)?

沙田的浸信會呂明才也是從不公佈公開試成績。

引用:Quote:elbar+發表於+12-10-13+16:48+佢個排

原帖由 cellon 於 12-10-13 發表
沙田的浸信會呂明才也是從不公佈公開試成績。
近年就只有末代會考成績在某媒體透露一次咁多

我也不明白為何有些學校堅持底調, 學生成績絕不公開, 但向學校讀緊的都知道學生成績不錯, 只是學校堅持不向外洩露而已

回覆:wkkelvin 的帖子

好多學校都冇公佈成績,Maryknoll都冇,只可以憑個人觀感去排列。聖傑靈同St. Paul都係好學校,唔需要硬要放在天秤上分出高低。我嘅觀感純粹根據所開嘅班級數目,St.Cat係少數開六班嘅名校,能支援呢個班級數目我會睇高一線。

引用:你係聖公會小學嘛!咪揀st+Cat羅. +

原帖由 hw1115 於 12-10-13 發表
你係聖公會小學嘛!咪揀st Cat羅.
我女讀聖公會小學屬band1尾,你意思係自行會易入d?

I love my dear husband and dear daughter.
‹ 上一主題|下一主題