用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 VS 培道
樓主: 09cowboy
go

學之園 VS 培道 [複製鏈接]

Agree~~~~!
培道interview個時有d學生幫手帶路, 睇到佢地好有禮, 佢地對話中又見品德, very like...
當然我2x年前係培道幼嘅畢業生, 所以大推~!!

原帖由 開心小花 於 11-11-29 10:13 發表
如果係我, 我會選培道. 培道幼稚園及小學的德育係做得好好. 校長, 老師, 工友又有愛心. 而且培道小學係一間不錯的小學, 佢又係100%收返自己幼稚園學生. 又可以大抽獎. 培道的小學係屬於九龍城區. 有較多好的中學. 對 ...

I like Pooi To more than LH

好多謝咁多位媽咪既意見! 其實我同大家既諗法一樣...

LH係語言方面真係教得好好, 尤其係英文, 而且囝囝好鍾意返學...

至於培道, 我好欣賞佢係一間好注重德育既學校. 我囝囝之前 in 左幾間學校都唔肯講野, 所以暫時既戰績係 2 waiting & 1 rejected. 但嗰日係培道 interview, 老師好有耐性同佢傾, 佢竟然答左9成以上, 所以我先覺得佢有機. 最重要係培道有小學, 因為我重有個大女, 所以囝囝得10分, 我驚3年後考小學唔知點?!

但係LH係學術同語言方面真係好好, 所以好唔捨得...
我想問下培道幼稚園&小學課程方面如何? 好淺定適中? 仲有培道中學係女校, 咁幼稚園&小學會唔會好少男仔?

希望熟悉培道既家長可以分享下! 萬分感激!!!
‹ 上一主題|下一主題