用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 真係唔知點解.. ( (( 播道書院 )) )..小學依家差得咁緊 ...
樓主: 失望家長II
go

真係唔知點解.. ( (( 播道書院 )) )..小學依家差得咁緊要....??? [複製鏈接]

原帖由 失望家長II 於 11-10-26 01:22 發表
1/ 師資參差...80後居多,..無經驗!! (好似到播道取經驗)

有好幾位 80 後老師由學校開做到而家, 佢地都做得好好, 好錫學生同關心學生.

2/ 無能力處理課本知識以外事情!! (老師欠與學生溝通)

課本以外功課好多wor , 成日都要上網搵資料交功課.

3/ 樣樣都唔關注!! 文又唔得,武又唔得!! (音樂,運動....無專材,學術亦唔覺得好)

我阿女都係 6 年班不論個人或跟學校參加比賽都有取過獎. 學校仲影印埋評判評語.

4/ 經常搵家長笨,攞 ...

家長咁大個人如果明知學校搵笨都參加真係無得講. 不過眼見家長做得好開心, 熱心參與.

唔交功課問題 - 阿女唔交功課學校會寫係handbook要家長簽名. 咁個家長是不是成年無簽handbook 啊.

你現在離開了學校真係英明, 如果唔係直上讀多 6 年仲煩啊.

原帖由 Blue^^oon 於 11-10-27 12:10 PM 發表
樓下間餐廳有曱由,又污jo唔用心,味道又差,價錢又唔係特別平,咁既餐廳你會幫襯嗎?

但間餐廳,日日都排長龍....我成日幫襯又吾多見曱由.厨師係后生d,但好用心煑,我認識的食客,一般都滿意,甚少大吵大鬧.....

原帖由 freddielau 於 11-10-27 13:33 發表

但間餐廳,日日都排長龍....我成日幫襯又吾多見曱由.厨師係后生d,但好用心煑,我認識的食客,一般都滿意,甚少大吵大鬧.....

失望家長II, 香港人都好精明既,如果間餐廳真係咁不堪又點會咁多人去幫襯呢,只係唔合適你姐,咁不如去揾自己啱口味既餐廳啦,又唔係唔洗錢

回覆 1# Blue^^oon 的文章

原帖由 失望家長II 於 11-10-27 06:29 PM 發表
baby kingdom "低B"回應 :tongue:
講起餐廳.....啱哂:D !!多謝妳提醒我 !! (可以開多個post)
供應午餐"帆船美食"真係差過以往果間!!
好多家長都要訂飯係事實!!唔通咁即係好食? 可接受?......好多學生都話 ...
咁都要入學校數!好野

原帖由 失望家長II 於 11-10-27 10:31 PM 發表
我反映過先至講啦! 學校次次都無反應!

你呀!!係講你呀!!唔好係道份勁!!維護學校,你答咗好多次咀,不知所謂!! 無重點,抽水居多!!你講下重點丫!!!
咁肯定你((係學校隻狗!!))
亦可能係蟲!! ((應聲虫)) !! ...

如果我係校長,遇到你咁偏激又冇point的投訴,我都無反應!

失望家長II,

你未回答我問題喎!你覺得點先係一間令你滿意嘅學校呢?等我地可以幫你物色下第二間學校嘛。

回復 1# beetle 的帖子

回覆 3# freddielau 的文章

原帖由 失望家長II 於 11-10-28 12:10 AM 發表
你地班應聲虫,真係好天真!!
發表咗咁多不事.....都話偏激又冇point的投訴.......你真係"睜大眼講大話"肯定係學校的一條狗!!得罪晒.....我無野講!!!

硬係得果兩句,copy & paste

又copy&paste !!!

回覆 35# 失望家長I 的文章

因為你已經失常啦!不斷用分身洗板。破壞平和的討論平台,做家長應該懂身教吧!

‹ 上一主題|下一主題